Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tuðnâtok szerver telepítéshez...

Tuðnâtok szerver telepítéshez és éles beüzemeléshez oktatóanyagot mutatni, amit némi utánajárással egy laikus is le tud követni?

Figyelt kérdés

VPS-ben gondolkodom amúgy, hobbi, villamossággal kapcsolatos célokra.

Először csak egy statikus üdvözlő weboldal is elég lesz, hogy lássam, minden működik és kaptam fix IP-t.

Aztán majd gondolkodom tovább...

(domain nem fog kelleni, elég az IP, lévén csak én és max a kollégáim használnák)

nov. 18. 07:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy VPS kell neked? Nem elég egy sima osztott tárhely?
nov. 18. 09:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha a korábbi VPS-es srác vagy, akkor még mindig jó opció a docker.

VPS-en belül több konténer és mind a saját feladatához szükséges dolgokat tartalmazza, de egymás között kommunikálnak. Pl mysql, ftp stb.

Ha sima statikus üdvözlőt akarsz azt nem annyira bonyolult, de az a gond ahogy látom te semmilyen szinten nem értesz a VPS-hez, linuxhoz, dockerhez, webhez (akár php, C#...).

Szóval először el kellene döntened PONTOSABBAN, hogy milyen irányba szeretnéd vinni a projektet és azt tanulni.

Mivel a VPS létrehozás, beállítás szolgáltatónként eltér, de nagyjából ugyanazok az alapok.

Legtöbb helyen ilyen next-next-finish kategória. Aztán konzolból adod ki az utasításokat. (igen a szerveren nem szoktunk felesleges UI-t futtatni, hanem konzol parancsok vannak)

nov. 18. 09:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Letöltöd, elindítod, kész..

[link]

nov. 18. 12:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, én vagyok a korábbi kérdező.

Statikus oldalhoz igen, elég lehet a docker. De ha majd hónapokkal később belefognék a BBS projectbe, ahhoz szerintem már egy fizikai gép emulálása kellene.

Ahhoz egy VoIP kliensre egészen biztosan szükségem lenne majd szerveroldalon. Terminálos, jól működő VoIP klienst meg még nem találtam.

Aztán szükség lenne arra, hogy ha kicsörög a számon, automatikusan felvegye. Lehet, hogy ehhez is majd szoftveresen mókolni kellene.

Aztán ha felvette a hívó felet, indítani egy minimodemet és azt xdotool-al vagy "összehegeszteni" a tényleges szöveges kiszolgálóval, vagy valahogy utóbbi kimenetét csővezetékezni a minimodemhez.

A minimodem hangkimenetét meg valahogy be kell játszam a VoIP alkalmazásba, ami szerintem virtuális audiodriver nélkül nem fog menni.

A docker-nek utánanézek, arról még valóban, semmit se hallottam eddig.

nov. 18. 16:34
 5/6 A kérdező kommentje:

"Statikus oldalhoz igen, elég lehet a docker"

Bocs, ezt elírtam, docker helyett osztott tárhelyet akartam írni.

nov. 18. 16:35
 6/6 anonim válasza:
uj tipusu megcookra is letezik szerver verzio?
nov. 20. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!