Nem tudom megnyitni a portokat a routeremen port forwarding segítségével, mi lehet a baj?
Először is letisztázok pár dolgot a felesleges csevegések kiküszöböléséért.
- Telekom az internet szolgáltatóm
- Sagemcom F@st 5670 routerem van ami a szolgáltatáshoz járt.
- Lecsekkoltam nem vagyok NAT mögött (Ugyanaz az IP cím myipaddress-en meg a routerben is)
- Port forwardingnál kipróbáltam minden lehetőséget de sehogy sem akart működni.
- Ipv4 és Ipv6 címem is van
- Kemény az élet
- Kikapcsoltam a Telekom Netvédelem funkciót (Amit valamiért Telekom oldalán lehet kapcsolgatni xD)
- Windows defender kikapcsolva valamint defenderben is "kinyitottam" a portokat.
- Játék szervert akarok futtatni ami 2 UDP portot használ.
- Megpróbáltam random portokat nyitni és lecsekkolni port checker-rel és Connection refused volt írva mindegyiknél miután bekapcsoltam a DMZ funkciót a routerben. Azelőtt csak timeout volt.
- Játék szerver futtatása közben is connection refusedet írt az oldal.
- A routeren belül nincs semmi opció firewall beállítására.
Naggyabol ennyi jutott eszembe. Nem tudom mit lehet csinálni de holnap esetleg felhivom a telekomot hogy mi a szitu, de kétlem is h valamelyik tudja mit jelent a port forwardig.
Tudnátok segíteni megoldani a problémát?
Egy ott csak akkor mondható biztosan nyitottnak, ha fut mögötte olyan szolgáltatás, ami az adott porton hallgatózik.
Tehát amikor ellenőrzöd, hogy a port nyitva van-e, akkor fusson a szerver.
DMZ-t kapcsold ki, nem erre való, portforvardal együtt nem használható.
Valami egyszerű szolgáltatással teszteld ne a játékkal.
És mutasd a router pf beállításait.
Köszönöm a válaszokat! Közben utána olvastam hogy mi a hibauzenet amit a szerver cmd kiír. Azt mondják hogy upnp-t próbálja konfigurálni, csak nem tudja mert ugye a routerben ki vannak nyitva azok a portok. De most kikapcsoltam a DMZ-t megnézem úgy is hogy fel e tudok csatlakozni a szerverre.
2.válaszolónak. Itt egy kép a beállításokól. [link]
És milyen kisebb szolgáltatással érdemes tesztelni?
A portok amit használ a szerver azok 16261 UDP, 16262 UDP.
Én, ha UPnP on, akkor eddig egyetlen router nél sem találkoztam hasonló szrakodással.
Konzol/Pc/Tv/Telefon instant csatlakozik.
RGH-s Xboxnál kellett kicsit tökölni, arra emlékeztet amiket írtál.
"milyen kisebb szolgáltatással érdemes tesztelni?"
Pl egy torrent kliens. Azokon van tcp és udp is, illetve upnp is. Könnyen tesztelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!