Hogyan építsem ki az otthoni WIFI hálózatot?
Adott egy kb 100m2-es tömör tégla családi ház.Középen keresztben van egy 40cm-es főfal,szintén tömör téglából.
A válaszfalak normál 10cm-es téglafalak.Emelet nincs beépítve,de pince van,vasbeton födémes.
Ebbe a házba szeretnék olyan WIFI-t,ami minden helyiségben rendes lefedettséget biztosít.
A szolgáltató modeme,(300Mbit-es a szerződés)és a mostani router a ház utcafrontján elöl van,a ház közepén kb.Így elég gyenge a WIFI a távolabbi helyeken.
Hálókábelt (SFTP) minden szobába,és a pincébe is húztam ki.2-3 mobiltelefon csatlakozna,időnként 1-2 laptop,nagy sebesség nem kell,de stabil legyen,holtterek nélkül.A TV-k amin stream megy azok kábellel csatlakoznak.A kérdésem,hogy milyen rendszert építsek,AP-ket használjak,vagy valami MESH rendszert?Villamosmérnök vagyok,konyítok az IT-hoz,de nem vagyok infós.
Konkrét típus javaslatot kérnék,ha lehet.
Köszönöm!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!