Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen módon tudom az otthoni...

Milyen módon tudom az otthoni két hálózatot összecsatlakoztatni egymással?

Figyelt kérdés
Van otthon két internet előfizetésünk, egy falusi rádióantennás net, és egy telekomos ADSL. A falunet antenna kimenete egy router wan portjára van rákötve. A telekomnak saját routere van. Hogyan tudnám a két hálózatot összakapcsolni egymással?

2021. aug. 20. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy kábellel
2021. aug. 20. 10:59
 2/5 ThodEE GoD ***** válasza:
Mit szeretnél csinálni? Csak ha össze dugod a kettőt nem fog történni semmi, nem lesz gyorsabb a neted egy készüléken, nem adódik össze a két sávszélesség stb.
2021. aug. 20. 11:33
 3/5 A kérdező kommentje:
Akár annak is örülnék, ha össze tudnám a két netet kötni, és gyorsítani egymással. Illetve kötnék rá egy Rasberry Pi-t az egyik hálózatra, amin futna egy média szerver, ezt szeretném, ha egy a jelenleg másik hálózaton lévő tv-n is el lehessen érni.
2021. aug. 20. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Ehhez szerintem a minimum egy harmadik router amin OpenWRT van, erre dugod a 2 másikat. Aztán hogy pontosan hogy lehet megoldani, passz. Talán multiwan?
2021. aug. 20. 11:56
 5/5 anonim ***** válasza:

"A falunet antenna kimenete egy router wan portjára van rákötve."

Az feltehetőleg nem antenna-kimenet (koaxiális kábel, kerek csatlakozóval), hanem egy tetőre felhelyezett, antennával egybeépített elérési pont (AP - access point), ami egy távtápláló (PoE - Power Over Ethernet) eszközön keresztül, Etherneten (csavart érpáras, szögletes csatlakozóval) csatlakozik a router WAN portjára.

"Hogyan tudnám a két hálózatot összakapcsolni egymással?"

Én úgy csinálnám, hogy - ha lehet - hogy a Telekomos routert beállítanám modemnek, a "falunetes" tetőn levő eszköz meg eleve modemként funkcionál.

Mind a kettő - a #4-es hozzászóló által már pedzegetett - több WAN portos (multi wan) routerbe csatlakozna bele (vannak olyan routerek - a Mikrotik gyárt ilyeneket - amik alapból tudják, de egyes routerek Open-/DD-WRT vagy (Fresh)Tomato firmware segítségével felvértezhetőek ilyen feladatra).

Jó lenne tudni a meglevő eszközök gyártóját, típusát, hogy pontosabb segítséget lehessen adni.

2021. aug. 20. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!