Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehetséges gyenge processzoron...

SIDLER22 kérdése:

Lehetséges gyenge processzoron web böngészést gyorsítani?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek van egy lassan 15 éves számítógépe. A problémája az, hogy a weboldalak nagyon lassan töltenek be.

Egy Intel Pentium E6600 van a gépébe és weboldalak megnyitásakor 90%-ra beáll a használat (gondolom azért nem 100% mert a Firefox csak ennyit kap a prociból).

Nem csinál egyébként semmi komolyat a gépen. Böngészik, szkennel, nyomtat meg office programokat használ (vállalkozásához van a gép). Még nagyon videókat sem néz rajta.

Először gondolkodtam a Linuxon, de a böngésző teszt után hamar rájöttem, hogy itt az sem segítene sokat.

Most jelenleg az az álláspont, hogy használt cuccokból 10. genes Intel procival (ez a jelenlegi Win 11 minimum követelménye) felújítom ezt a gépet. Ez nagyjából 36 ezerbe lesz. (Ha esetleg kérdeznéd, azért nem veszek komplett új gépet mert ennyi pénzért olyan 6. vagy max 7. generációs gépet láttam. Az meg Win 11-hez felejtős.)

De még mielőtt felújítanám, gondoltam megkérdezem itt, hogy a weboldalak processzor használatán lehet-e valamit javítani. Reklámblokkoló már van rajta, de az nem nagy cucc. Van esetleg olyan böngésző vagy valamilyen bővítmény ami direkt ilyen régi gépekre hivatott csökkenteni a CPU használatot?

okt. 28. 05:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az még jobb is.
okt. 28. 12:44
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha feldobsz rá egy SliTaz-t, - véleményem szerint - ugyanaz lesz az eredmény, a proci lesz a szűk keresztmetszet, de próbáld ki live módban akár és számolj be mi lett az eredmény.
okt. 28. 13:21
 13/16 anonim ***** válasza:
Azért az a ram használat annyira nem kicsi, ezen pont segítenenegy lightos disztró. Nem lehetetlen, hogy épp a swapelés is rádob a cpu használatra.
okt. 28. 14:22
 14/16 anonim ***** válasza:

Igen, fel lehet valamilyen light-os linuxot rakni, aminek elég pl 2 giga ram is. De azt ne felejtsük el, hogy nem az operációs rendszer memóriafogyasztásával lesz a gond, hanem a csili-vili weboldalak fogják zabálni. És ezen semmiféle light-os linux nem segít, csak a sok ram és az erős processzor.

Az én netezős gépemben is egy Ryzen 5 2600 van, mellette 12 giga ram és egy GTX 1050 videokártya. Ezzel nekem zökkenőmentesen megy minden.

okt. 28. 14:37
 15/16 anonim ***** válasza:

14

Természetesen csodát nem kell várni, de segíteni valószínűleg fog egy kicsit

okt. 28. 14:56
 16/16 A kérdező kommentje:
Live USB-ről megpróbálok egy Linux Mint-et valami lightweight böngészővel és ha nem tetszik neki a sebessége akkor felújítjuk.
okt. 28. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!