Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tényleg ilyen gyenge a Telekom...

Tényleg ilyen gyenge a Telekom mobilnet, vagy a telefonom vacak?

Figyelt kérdés
Nemrég váltottam Yettelről, Telekomra. A Yettel 4g gyakran 100-150 mb/s az 5G pedig 300-1200 mb/s között mozgott. A Telekom 5G ehez képest általában 30 mb/s körül van a 4G még ettől is gyengébb. Tényleg ilyen gyenge a Telekom?

okt. 14. 19:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg lehet ilyen gyenge, helyszíntől és terheléstől függően. Ha a yettel jó volt, kár volt váltani. Amúgy a telekom 4g is megy 200-300 megabittel, helytől függően. A legterheltebb, árnyékolt helyen sajnos csak 5-20mbit, de ott a yettel is csak 10-40mbit. Ahol jó a jel, ott 100-200-300mbit simán.

A telekom 5g általában gyakorlatilag 4g sebességen megy, de ezt nem volt sok lehetőségem tesztelni.

okt. 14. 22:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Az 5G egy sima mobiltelefonra fölösleges, sose fogod kihasználni a pluszt amit tud. Wifi routerben amire 10+ laptop csatlakozik már van gyakorlati haszna, ott érezni fogod a különbséget. Már ha korlátlan a csomag, az adatkeretes csomagokat pillanatok alatt leszívja egy ilyen setup.
okt. 15. 00:37
 3/6 anonim ***** válasza:

2/

Kevered a szezont a fazonnal a routerben nem 5G van mint a telefonban

[link]

okt. 15. 01:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem jól jönne a 4g/4g+ helyett 5g sebesség, tegnap 280gb mobilnet ment el, a fél hónap alatt pedig 1,8tb. Menne több is, ha gyorsabb lenne.

Telekom hálózat, bírja ez és valós korlátlan.

okt. 15. 10:55
 5/6 A kérdező kommentje:
A korlátlansággal nincs baj, de Budapest belvárosán kívül, alig van sebesség. Most egy vidéki kisvárosban vagyok és 30 mb/s a mobilnet sebessége.
okt. 15. 11:54
 6/6 anonim ***** válasza:

5/

Én vidéken élek és van telekomos mobil net előfizetésem de kb ugyan ezt elmondhatom én is amit te tapasztalsz.A becsült maximális le 300Mbps a maximális fel meg 50Mbps tudom,hogy ez nem garantált de nekem is csak nagyon kis töredéke jön le a sebességnek sajnos.

okt. 15. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!