Melyik a legbiztonságosabb jó ár/érték arányú WIFI router amit otthonra most vehetnék?
Egy TP-Link Archer AX53-at néztem ki magamnak, mert árukeresőn nem olvastam csak min. 4 csillagos véleményt.
Egy másik házba kellene biztosítani fizikai kapcsolatot (összekapcsolva a szolgáltató wifi kábelmodemével(routerével).
Fontos, hogy biztonságos és megbízható legyen valamint egyszerűen beüzemeltethető.
Ezek alapján jó választás lehet a fenti wifi router?
Olyan , hogy legbiztonságosabb nem lètezik. Minden routerben vannak biztonsági rèsek, amiket idővel ki tudnak használni a hekkerek.Főleg ha már fw. Frissîtèst sem adnak ki rá.De ezenkîvül a felhasználó biztonságosabbá teheti a biztonsági beállîtások alkalmazásával.pl. erős jelszó , fw frissîtès , vendèghálózatok alkalmazása , külön , kamera ,tv, telok , pc-k ,laptopok.Pl.nekem 6 vendèghálózatom van vagyis 6 wifim.Ezek egymástól elszeperált hálózatok, ha egyiket feltörik , akkor mèg nem fèrnek hozzá a többi hálózathoz.Kábeles kapcsolatot nem használok a router biztonsága èrdekèben(Csak addig amîg configurálom)
Bővebben: routersecurity.org
Nekem a tp-link routerem sikeresen
megfertőztèk vpn filter kártevővel.Az asus routeremet is feltörtèk.Most egy másik asus van amit sok olvasgatás útján biztonságosabbá tettem ,amit 38000 ft-èrt vettem.Ha veszel egy jó routert akkor is csak rajtad múlik, hogy mennyire lesz biztonságos.
#2: Hát ez nagyon jó hír, hogy hálózatmérnöknek kell lennem, hogy a sz**os otthoni hálózatomat biztonságban tudjam és nincs egy olyan korrekt biztonságos eszköz ami fel tudja magát úgy konfigurálni, hogy én védve legyek a támadásoktól.
Akkor lényegében mindegy milyen routert veszek?
Hát ha nem tudod configurálni megfelelően ,akkor majdnem mindegy.Fontos , hogy jó sokáig legyen hozzá fw. frissîtès.Asus-t tudom ajánlani , mert magyarul is tud + 6 vendèghálózatot is tud kezelni.De asusból is nem a legalját.De amúgy azt is biztonságossá lehet tenni.Igen ha biztosra akarsz menni akkor el kell mèlyülni a routerek világába.
Mindig a felhasználó a leggyengèbb láncszem, ha nem megfelelően van beállîtva a router , akkor elèg egy spam hivatkozásra kattintani , cèlzott támadás esetèn ès már fel is törtèk (megfertőztèk) a routert, ès mèg csak a router felhasználó ès jelszó kombinációra sincs szüksègük.(Ez a biztonsági rès)
Vettèl már routert?
Ha igen , akkor milyent?
Van tp-link ès asus emulátor is.
Meg tudod nèzni , hogy naggyából , hogy nèz ki a router kezelő felülete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!