Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Melyik a legbiztonságosabb jó...

Melyik a legbiztonságosabb jó ár/érték arányú WIFI router amit otthonra most vehetnék?

Figyelt kérdés

Egy TP-Link Archer AX53-at néztem ki magamnak, mert árukeresőn nem olvastam csak min. 4 csillagos véleményt.

[link]

Egy másik házba kellene biztosítani fizikai kapcsolatot (összekapcsolva a szolgáltató wifi kábelmodemével(routerével).

Fontos, hogy biztonságos és megbízható legyen valamint egyszerűen beüzemeltethető.

Ezek alapján jó választás lehet a fenti wifi router?

szept. 14. 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Olyan , hogy legbiztonságosabb nem lètezik. Minden routerben vannak biztonsági rèsek, amiket idővel ki tudnak használni a hekkerek.Főleg ha már fw. Frissîtèst sem adnak ki rá.De ezenkîvül a felhasználó biztonságosabbá teheti a biztonsági beállîtások alkalmazásával.pl. erős jelszó , fw frissîtès , vendèghálózatok alkalmazása , külön , kamera ,tv, telok , pc-k ,laptopok.Pl.nekem 6 vendèghálózatom van vagyis 6 wifim.Ezek egymástól elszeperált hálózatok, ha egyiket feltörik , akkor mèg nem fèrnek hozzá a többi hálózathoz.Kábeles kapcsolatot nem használok a router biztonsága èrdekèben(Csak addig amîg configurálom)

Bővebben: routersecurity.org

szept. 18. 20:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem a tp-link routerem sikeresen

megfertőztèk vpn filter kártevővel.Az asus routeremet is feltörtèk.Most egy másik asus van amit sok olvasgatás útján biztonságosabbá tettem ,amit 38000 ft-èrt vettem.Ha veszel egy jó routert akkor is csak rajtad múlik, hogy mennyire lesz biztonságos.

szept. 18. 20:19
 3/7 A kérdező kommentje:

#2: Hát ez nagyon jó hír, hogy hálózatmérnöknek kell lennem, hogy a sz**os otthoni hálózatomat biztonságban tudjam és nincs egy olyan korrekt biztonságos eszköz ami fel tudja magát úgy konfigurálni, hogy én védve legyek a támadásoktól.

Akkor lényegében mindegy milyen routert veszek?

szept. 19. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ha nem tudod configurálni megfelelően ,akkor majdnem mindegy.Fontos , hogy jó sokáig legyen hozzá fw. frissîtès.Asus-t tudom ajánlani , mert magyarul is tud + 6 vendèghálózatot is tud kezelni.De asusból is nem a legalját.De amúgy azt is biztonságossá lehet tenni.Igen ha biztosra akarsz menni akkor el kell mèlyülni a routerek világába.

Mindig a felhasználó a leggyengèbb láncszem, ha nem megfelelően van beállîtva a router , akkor elèg egy spam hivatkozásra kattintani , cèlzott támadás esetèn ès már fel is törtèk (megfertőztèk) a routert, ès mèg csak a router felhasználó ès jelszó kombinációra sincs szüksègük.(Ez a biztonsági rès)

szept. 19. 20:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy kis ízelítő.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

szept. 20. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:
szept. 20. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Vettèl már routert?

Ha igen , akkor milyent?

Van tp-link ès asus emulátor is.

Meg tudod nèzni , hogy naggyából , hogy nèz ki a router kezelő felülete.

szept. 21. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!