Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi a különbség a wifi router...

Mi a különbség a wifi router és a mesh wifi router között?

Figyelt kérdés

Nekem van egy szolgáltató által adott wifi-s modem/router (nem tudom melyik lényeg van 4 lan portja meg wifi-t sugároz). Gondolom egy másik routert ennek a másik lan portjába kéne csatlakoztatni egy hosszú kábellel.

De a kérdésben említett 2 között nem tudom mi a különbség. Mind2 biztosít wifi-t miközben router, nem?

szept. 14. 13:29
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Mesh Wifi arra való hogy több eszközt összekapcsolj, ami így is egy hálózat lesz egy SSID-vel. Ha több "sima" routert kötsz össze, akkor mind külön alhálózat lesz (még ha ugyanazt az SSID-t állítod is be)
szept. 14. 15:08
 2/7 A kérdező kommentje:
És mit határoz meg, hogy most egy vagy több külön alhálózat lesz?
szept. 14. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Pl. mászkálhatsz a nagy lakásban, és nem kapcsol szét (gondolom).
szept. 14. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a szolgáltatói routert nem szeretnèd használni, akkor kell nekik szólni , hogy kapcsolják bridge módba.Akkor csak modemkènt fog működni.Akkor köthetsz utána sima , vagy mesh routert.
szept. 18. 20:34
 5/7 A kérdező kommentje:

#4: De ha nem szólok nekik és a szolgáltatói router egyik lan portjába csatlakoztatom a wifi routert azzal mi a baj? Egy régebbi routeren ezt kipróbáltam és a wifi routerre csatlakoztatott laptop rendesen kapott netet.

Vagy másképp is felteszem a kérdésem: mi indokolja, hogy a szolgáltatói routeremet csak modemként használhassam, ha nulla beállítással arra rákötve a wifi routerem is szolgáltatott netet a laptopomnak?

szept. 19. 18:45
 6/7 anonim ***** válasza:

De minek neked akkor 2 router ezt nem èrtem.De igen azt is meg lehet csinálni hogy 2 routert összekapcsolsz.De akkor lehet , hogy a 2. router ip cîmèt át kell îrni, különben előfordulhat ip cîm ütközès.Ezek a 192.168.0.1 vagy a 192.168.1.1.cîmek álltalában ezeken a cîmeken èrhető el a router menedzsmen felülete.Nem lehet az alapèrtelmezett átjáró ugyanaz.A 2. router ip cîmèt îrd át akkor ha nem működik valami.

192.168.2.1-re

szept. 19. 20:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha jòl emlèkszem akkor ha az 1. router lan portját a 2. router wan portjába kötöd akkor van a router mód. De ha az 1. router lan portját a 2. router lan portjába kötöd akkor a 2. Router swich módba fog működni.Router módba előfordulhat ip cîm ütközès ha a 2 router ip cîme ugyanaz.Próba cseresznye.Elrontani nem tudod vele.
szept. 19. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!