Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a baj az internettel?

Mi lehet a baj az internettel?

Figyelt kérdés

Szolgáltatót nem írok, Huawei modemem van, és állandóan elmegy a net.

Ugye akkor megfelelő a kapcsolat, ha a PON folyamatosan világít. Amikor elmegy a net, először a PON villogni kezd, majd a LOS is villog pirosan.

Nap közben többször elmegy, valamikor fél órára, vagy csak pár percre. Ezt naponta olyan 5-ször csinálja, ha nem többször, de volt olyan nap, amikor rendben volt (1 hete áll fent ez a probléma). A modem újraindítás sem egyből oldja meg a problémát, vissza lett állítva a gyári beállításokra is, portalanítva lett a modem, csatlakozások ellenőrízve és egyáltalán nincs túlmelegedve.

A szerelő is itt volt, elvileg a lépcsőházban kellet cserélni valamit, de továbbra sem jó, így most valószínűleg hívhatom vissza.

Szerintetek a modemmel lehet a gond? Ez már 4 éve nem lett cserélve, viszont előtte hibátlanul működött, 4 év alatt talán egyszer ha nem volt net.

Köszönöm a segítséget.

aug. 17. 13:17
 1/7 anonim ***** válasza:
LOS = Loss Of Signal, azaz elveszti a jelet. Valószínűleg valahol meg van törve az optikai kábel, ki kell cseréltetni a szolgáltatóval.
aug. 17. 13:27
 2/7 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy megtaláltam hol lehet megtörve.

Ez egy elég hosszú kábel egyébként, szerintem 20 méteres, és a tévé asztal volt rárakva a szőnyeg alatt (10 kg súly van rajta kb) valahogy alá került, szerintem már egy jó ideje így lehetett. Ott látszik is a kábelen a nyomódás. Most kiszabadítottam, egyelőre jó. Elképzelhető, hogy ez okozta a problémát?

aug. 17. 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha malacod van működhet, de ne mozgasd, mert ha megtört akkor a mozgatástól el fogja veszíteni a jelet. Ha így is instabil nem marad más, mint a csere. Esetleg ha értesz hozzá, a törést ki tudod vágni a kábelből és egy toldót rászerelni. Így egy picit rövidebb lesz, de legalább működőképes.
aug. 17. 13:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Megint elment az előbb, de nem tudom, hogy ez miatt -e. Most megpróbálom direkt mozgatni, hogy rájöjjek ez okozhatja -e a problémát.
aug. 17. 13:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Szinte biztos hogy ez okozza.
aug. 17. 13:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a segítséget. Most teljesen kiszedtem a szőnyeg alól, még úgy kb. 1,5 méternyi volt beragadva a szőnyeg alá, amit észre sem vettem, be volt gyűrve oda. Most kíváncsi leszek jó lesz -e.
aug. 17. 13:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Sajnos megint elment 10 percre, a kábelt hiába mozgattam a törésnél (ami szerintem elég minimális), olyan mintha semmit sem befolyásolt volna, A LOS világított végig.

Majd ott hagytam, és 3 perc múlva magától visszajött.

Nem igazán értem mi lehet a baj.

aug. 17. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!