Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen a Telekom 1000 / 25-ös...

Milyen a Telekom 1000 / 25-ös internete?

Figyelt kérdés

Jó napot mindenkinek!

Jelenleg költözés előtt állok a családommal, és a címen a Telekom legjobb internete 1000 Mbit letöltési sebességet, illetve 25 Mbit feltöltési sebességet biztosít. Érdeklődni szeretnék, hogy valaki használ-e ilyen csomagot? A letöltési sebesség mennyire megbízható? Valóban biztosítják az 1000 Mbitet? (Az eszközeim képesek elérni ezt a sebességet, kábelen neteznék azon az eszközön, amelyen szükségem lesz erre a letöltési sebességre). Feltételezem, hogy ez nem optikai internet, ezért felmerül még olyan kérdés is, hogy a rossz időjárás befolyásolja-e az internet sebességét?

Köszönöm szépen a válaszokat!

júl. 27. 11:21
 1/10 A kérdező kommentje:

Továbbá mekkora a ping?

Használtam már optikai netet a korábbi lakhelyemen még évekkel ezelőtt, és ott 1-2 ms volt.

júl. 27. 11:24
 2/10 anonim ***** válasza:

Csak a csomag neve alapján neked senki sem fogja megmondani, hogy ott ahol majd laksz, általában milyen lesz a szolgáltatás minősége és sebessége. Ha nem optikai, akkor nyilván sokkal nagyobb késleltetése lesz és kevésbé lesz stabil, de átlag felhasználásra több embernek egyszerre is elég lesz.

Arra érdemes figyelni, hogy minden szolgáltató az elméleti maximum sebességgel hirdeti a netjét, viszont közzé kell tenniük a minimum garantált sebességet is. Ez szinte mindig töredéke a maximumnak.

Én most felcsattogtam a Telekom oldalára:

1000 Mbit/sMaximális letöltési sebességRendes körülmények között elérhető: 600 Mbit/sMinimális: 100 Mbit/s*

Maximális feltöltési sebességRendes körülmények között elérhető: 15 Mbit/sMinimális: 4 Mbit/s*

Nekem is hasonló net előfizetésem van, ez sem optikai, de itthoni távmunkához, videózáshoz, filmezéshez, torrentezéshez bőven elég.

júl. 27. 11:37
 3/10 anonim ***** válasza:
2 Torrentezésnél azért nem árt egy kicsit gyorsabb feltöltés ha több torrented van :D
júl. 27. 12:22
 4/10 anonim ***** válasza:

"2 Torrentezésnél azért nem árt egy kicsit gyorsabb feltöltés ha több torrented van :D"

Az általam ismert torrentoldalak mindegyike nézi az időt is, nem csak a feltöltött mennyiséget. Ha elég ideig vagy seedben, akkor tök mindegy, hogy te mennyit töltöttél fel. De mondjuk jogos, ha ranglistákon akarsz rekordokat döntögetni, akkor nem lesz ez elég, én mondjuk egy évtizede pont tojok az egészre, inkább fizetek a prémium tagságért az ncore-n, aztán jóccakát. :)

júl. 27. 12:39
 5/10 anonim ***** válasza:

4

Most elsősorban publikus trackerekre gondoltam, ahol híresebb játékokat meg filmeket nonstop szednek le. Nem is a seedkötelezettség miatt, hanem csak azért is hogy ne haljon ki a torrent/ne legyen túl lassú.

júl. 27. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem 300-as feltöltésem van, van bent 250+ torrent, de a legritkább esetben megy a tényleges feltöltés 30 Mbit fölé, általában 2-5 között van. Egyszer értem csak el a 300-at, amikor új torrenten én voltam a kezdő seed és igen népszerű, sokak által várt anyagról volt szó, de hamar lecsengett az is. Szóval elég lesz az, ha nem akar új torrenteket feltölteni, csak letöltötteket seedelni.
júl. 28. 00:55
 7/10 anonim ***** válasza:

6

Nálam a feltöltés sajnos csak 70 mbps, elég aktív torrenteket szedek le és mindig annyival töltök fel amennyivel csak a netem bírja. Mondjuk itt azért sokan is hit and runolnak és szinte 0-24 szedi valaki őket.

júl. 28. 01:37
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, engem a feltöltés nem érdekel különösebben. Soha nem használtam olyan hű de nagy feltöltési sebességű neteket. Számomra a letöltési sebesség sokkal fontosabb.

Az vajon megközelíti az ezret?

Ja, és még valami:

Ha hűséget kötök a Telekommal, és időközben kitalálják, hogy elhozzák a címre az optikait, akkor tudok váltani az optikaira, vagy muszáj megvárnom, hogy lejárjon a hűségidő?

júl. 28. 05:55
 9/10 anonim ***** válasza:

"Az vajon megközelíti az ezret?"

Az ezer az ELMÉLETI maximuma annak a csomagnak. Nyilván most megmondom neked, hogy nem lesz a közelében állandóan, sőt többnyire nem, de nem is kell, totál értelmetlen sebesség ez már átlag felhasználás során. Mégis mikor használná ki ezt az ember, a torrentezésen kívül? (Bár ott is leginkább ez annyit jelentene, hogy nem 3 perc alatt jön le a film, hanem 7...)

Még egyszer mondom: senki a világon nem fogja neked ezt megmondani, hogy az XY település, XY utcájában hogy teljesít a Telekom, főleg ha meg sem mondod, hogy hol.

"Ha hűséget kötök a Telekommal, és időközben kitalálják, hogy elhozzák a címre az optikait, akkor tudok váltani az optikaira, vagy muszáj megvárnom, hogy lejárjon a hűségidő?"

Ez meg olyan dolog, amit tipikusan tőlük kéne megkérdezni.

júl. 28. 10:33
 10/10 anonim válasza:
Az 1000/25 sebesség az azt jelenti, hogy ott koax technológián fogod kapni az internetet, azért ilyen viszonylag kevés a feltöltés sebessége. Azt tudni kell, hogy a Telekom jelen pillanatban az ADSL-lel ellátott területeit cseréli optikai hálózatra (rézkiváltás projekt), valamint ahol egyáltalán nem elérhető a szolgáltatásuk, oda húznak optikát. Mivel a koax az előbbi eseteknél még mindig jóval jobbnak számít (technológiát és sebességet is tekintve), így ne számíts rá, hogy belátható időn belül le lesz cserélve.
aug. 13. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!