Koax kábelen jön a lakásba az internet (és megy a modembe).A tv műholdról jön. Megoldható az hogy a tetőtérben a két kábelt össze kössem és egy koax kábelen jöjjön le a szobába a két jel és lent a szobába osztom két felé. Milyen "szűrök kellenének?
Konkrétan még nem "építettem" ki ilyet (korábban diákmunkában segítettem műholdas tv szerelésben), de gyors google keresés alapján lehetséges kell legyen. Ha jól látom, akkor az internet 1 GHz körül/alatt működik, a műholdas cuccok meg inkább a 4 GHz felé mennek, így nem ütközne a frekvenciasáv. Persze tudni kéne hogy ez általános csak, vagy a magyar szolgáltatók is ezt használják-e.
Egyesíteni nem tudom már mivel lehet, de szétválasztás után a telefon/internethez egy aluláteresztő szűrő kell, az internethez meg egy felüláteresztő szűrő, de ezekhez a frekvenciát figyelni kell.
Azért ezek régebbi infóim alapján történő tippek, és még gimis koromban foglalkoztam vele (régen, és limitált megértéssel), szóval várd meg amíg valaki hozzáértőbb is megerősíti amit mondok.
Az a gond, hogy a műholdvevő fejének (LNB) kimeneti frekvenciája 950-2150 MHz között van - például:
a DOCSIS3 modemek lefelé menő sávja pedig 108-1002 MHz körül - például:
tehát ez utóbbi frekvenciasávja éppen belelóg az előbbiébe, ezért az utóbbi "tetejéből" kéne szűrni (ez által lassabb lehet a net), az előbbi "aljából" (így megeshet, hogy egyes csatornákat nem tudod fogni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!