A ChatGPT miért őrült meg a mai napra nálam? Mi lehet az ok?
Figyelt kérdés
Tegnap egy témakörrel kapcsolatban teljesen korrekt válaszokat adott. Utánaolvastam, tényleg hiteles, lényegre törő válaszok voltak egy bizonyos tudós véleményével kapcsolatban.
Ma ugyanezen kérdésekre olyan orbitális hülyeségeket válaszolt, hogy az csúcs. Eleve a kérdést sem tudta értelmezni, pedig ugyanúgy kérdeztem, mint tegnap, nem valami kacifántosan, ugyanakkor pontosan.
Mi lehet az ok?
2024. jún. 14. 18:57
1/6 anonim válasza:
Hallucinál:
ami nem csoda: a ChatGPT csak azt adja vissza, amit megtanítottak neki és a lehető legközelebb van a kérdéshez.
2/6 anonim válasza:
Az ingyenes verziót használod? Mert a GPT-4o korlátozva van, ha kifutsz a válaszokból, akkor GPT-3.5-re vált a rendszer lehet hogy ez okozza a hibát. A másik meg valóban a hallucináció, nekem is feltűnt, még a GPT-3.5-nél, hogy egyik beszélgetésben tök korrekten válaszol, aztán a másik beszélgetésben ugyanarra már orbitális hülyeséget ír. Egyszerűen nincs két ugyanolyan beszélgetés, mindig új választ generál, azt ami statisztikai alapon aktuálisan a legvalószínűbb, aztán hogy éppen mi befolyásolja lehet, hogy még a fejlesztők sem tudnák pontosan megmondani.
3/6 anonim válasza:
A ChatGPT nem egy fix valami, folyamatosan reszelgetik, kísérleteznek vele, a terheltség függvényében állítgatják a paramétereit.
4/6 A kérdező kommentje:
Az az érdekes, hogy egy másik profilról ma is tök jól működött.
2024. jún. 14. 23:48
5/6 anonim válasza:
De nem az van, hogy a 3.5 szándékosan butább, hogy fizess elő a 4o-ra?
6/6 Mojjo válasza:
@5: Nem szándékosan butább, régebbi fejlesztés, nyilván kevesebbet tud. Egyébként van ötmillió féle másik LLM, nem értem, miért kell a chatGPT-t erőltetni. Én ezer éve mást használok, ha nagy ritkán kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!