Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mért lassú az internet?

Mért lassú az internet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! nekem itthon UPC connect box internetem van. ez a modem még onnan származik, amikor a UPC különálló cég volt.

szóval...nagyon lassú lett mostanában a netem. a netre 2 tv 1 telefon wifin és 2 gép kábelen van rá csatlakoztatva az internetre! semmi probléma nem volt vele. és nem régiben, vásároltam egy laptopot ami szintén wifin keresztül csatlakozik rá a netre.

de az egész internet be lassult!! weboldalak lassan nyílnak meg! játékokban nagyon magas a ping érték stb.

és minden eszközt le csatlakoztattam úgy, hogy csak a fő gép használta az internetet. szóval 1 gép semmi más.

de ugyan olyan lassú maradt. a lan kábel vadonatúj koax kábel szintén igy végkép ki fogytam az ötletekből! habár a faluban, oszlopokra valamilyen új kábelt húztak! lehet ott rontottak el valamit? nem tudom már komolyan.

2024. jan. 21. 16:49
 1/5 CspCsj ***** válasza:

Futtass sebességtesztet (2-3 napig több időpontban), pl.:

[link]

Ha az eredmény a netcsomagodhoz tartozó garantált minimum alá esik, akkor jelentsd be az ügyfélszolgálaton, - kijönnek és megvizsgálják.

Lehet, hogy kicserélik az eszközt is.

2024. jan. 21. 19:22
 2/5 A kérdező kommentje:

a letöltésem 45Mbps. 60GB játékot töltöttem le az előbb 30 perc alatt.

és ez a érdekes, hogy ilyen volt akkor is mikor normálisan működött. a letöltésemmel semmi gond! csak maga a internetezés lassú nagyon.

2024. jan. 21. 19:57
 3/5 SIDLER22 ***** válasza:
Akkor valószínűleg a pinged magas. Esetleg a régi router okozhatja. Ha viszont a szolgáltató vezetékeinél/kapcsolóinál van a hiba vagy a ping növekedés azzal sokat nem tudsz kezdeni. Max panaszt tehetsz, de nem tudom egyáltalán vonatkoznak-e jogszabályok a válaszidőre a szerződésben.
2024. jan. 21. 21:05
 4/5 A kérdező kommentje:

de nem tudom egyáltalán vonatkoznak-e jogszabályok a válaszidőre a szerződésben.

és ha nem vonatkoznak? akkor is helyre hozzák a hibát nem? ha panaszt teszek.

2024. jan. 22. 00:01
 5/5 SIDLER22 ***** válasza:
Mindenesetre mi nem tudunk ott lenni viszont a szolgáltató igen. Hívd ki Őket aztán megmondják mivan.
2024. jan. 22. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!