Melyik MAGYAR e-mail szolgáltató a legjobb?
Január 31-én megszűnik az a szolgáltató, ahol most vagyok.
(Ne a Gmail szolgáltatót ajánlgassátok, mert az a Google tulajdona, nem magyar!)
+1
Gmail + mailvelope böngésző bővítmény
Van egy kettő de én egyiket se ajánlom. pl. a freemail tele van hirdetéssel, legtöbbször politikai jellegűvel. A többiről nem tudom mennyivel jobbak. Én nem nagyon bíznék bizalmas adatokat rá. Egy két weboldalon pl. el sem fogadják a magyar szolgáltatókat. Pl. Ncore.
"A Gmail és a Google csak kémkedik utánad, és kiadják azokat infókat hogy mit csinálsz"
És kinek adják ki az infókat? A csiribpusztai Pistike biztos nagyon fontos a google-nak, hogy kémkedjen utána. Inkább a magyar szolgáltatóknál tudom elképzelni hogy pl. a titkosszolgálat hozzáfér a levelezésekhez. A Google-t pont nem fogja érdekelni.
A magyarokat messze kerüld el. 2 dolog miatt:
2. a magyar hatóságok hozzáférhetnek az összes levelezésedhez ha magyart szervert használsz.
2. megbízhatatlanok és nagy részük megszűnik vagy fizetős lesz.
Én 15 éve mail.com-ot használok problémamentesen előtte yahoo volt de az egyszer csak kizárt a rendszerből és soha többet nem tudtam belépni.
"a magyar hatóságok hozzáférhetnek az összes levelezésedhez ha magyart szervert használsz."
Egyrészt: csak akkor férnek hozzá, ha bűncselekmény gyanúja merül fel - és gyanítom, te nem vagy bűnöző, így nincs miért aggódnod.
Másrészt: a fényességes haladó nyugaton is így van (sőt, a big tech cégek által üzemeltetett szolgáltatások fel is használják a levelezésed tartalmát).
Harmadrészt: ha zavar, hogy hozzáférnek a levelezésedhez, akkor használj titkosítást - persze ezt a levelezőpartnerednek is alkalmaznia kell, de valamiért valamit.
"és nagy részük megszűnik vagy fizetős lesz."
Az "ingyenesek" szűnnek meg/lesznek fizetősek.
És miért? Mert közgazdasági alapvetés: nincs ingyenebéd, egy e-mail szolgáltatás fenntartása pénzbe kerül, így azt valahonnan elő kell állítani. Ha az ügyfél nem fizet érte, akkor valahonnan máshol kell előteremteni: például reklámokból - ahol az online reklámpiac eléggé átalakult, és a hirdetők igen nagy része főként a big tech cégek által uralt platformokat használja, nem a kisebb levelezőszolgáltatókat.
A következőben pedig az alábbiak lesznek lényegesek:
- Ez a levél miért nem jött meg?
- Ez a levél miért került spamlistára?
- Miért nem tudok xy-nak levelet küldeni?
- Miért nem működik rendesen az smtp/pop3?
- Miért lassú az egész?
- Miért nem jön értesítés levél érkezéséről?
Megyik része szükséges hogy magyar legyen?
- az adószáma?
- a takarítőnője?
- magyar propagandája legyen?
- magyar ip címe legyen?
- magyar földön legyenek a szerverei amiket sose fogsz látni?
- magyar milliomos legyen a tulajdonosa? (az épp aktuális)
Vagy mégis mi legyen magyar rajta?
Még webmailon is választhatható magyar nyelv, ha meg email kliens programot használsz ott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!