Mennyien dőlhettek be ennek a kamu oldalnak?
Konkrétan a google ajánlja be, amikor Axel Arigato cipőkre keresel. Én nem vagyok digitális analfabéta, de nekem is kellett 1-2 perc, hogy leessen, akkor az átlagemberek milyen könnyen írhatják be a bankkártyaadataikat megörülve a jó árakat látva?
Konkrétan 70-100 ezer forintos dizájner cipők vannak 20, ezerért, de nem 1-2 van leértékelve, hanem konkrétan az összes típus.
Utána kezdtem el nézelődni a weboldalon, sem egy normális cégjegyzék leírás, sem egy normális kapcsolati menüpont. A közösségi oldalak linkejei kamuk, csak egy szimpla megosztást csinálsz vele. Innen már egyből leesett, hogy egy ordas nagy SCAM az egész.
Jelenteni kell az oldalt. De ahogy nézem ez most nagy divat lett, mert más márkában is vannak ilyen csalós oldalak. Az is pont cipő.. ha nagyon keresnél tuti találnál ezzel kapcsolatban is sok-sok weboldalt ami hasonlóan néz kis csak más domain alatt fut.
Egyébként az nem releváns, hogy a nyomorult google meg facebook mit dob fel, mert a nagypapa faszát felrakja első találatba, ha elegendő pénzt fizetsz nekik ami valószínűleg úgy is vissza jön.
Egyébként amint linkeltél a domain:
NameALIBABA.COM SINGAPORE E-COMMERCE PRIVATE LIMITED
Innentől kezdve Rip..
De egyébként ahol nincs elérhetőség és normális ÁSZF és ismeretlen hely, az alapból olyan, hogy "innen csak utánvéttel".. vagy inkább úgy sem, és itt persze nincs olyan lehetőség, szóval virít róla, hogy vagy csak lehúznak vagy rosszabb esetben viszik a kártyád adatait is.
Egyébként az sem sok jót jelent, ha úgy kér egy weboldal kártya adatot, hogy nem irányít át egy másik helyre, hanem csak ilyen random szövegdobozokba kell beleírni, amit ugye az üzemeltető fixen eltárol egy adatbázisba. :D
Én mindig azt mondom, hogy legyen egy tartalék kártyád, vagy banki vagy Wise vagy Revo vagy bármi egyéb.. pl Skrill akármi.. szóval legyen egy ilyen és ha interneten vásárolsz akkor feltöltöd mondjuk 30.000 Ft-vel ami a rendelésed összege (Mondjuk az lenne 28.900 Ft) és megadod az itteni virtuális kártyád adatait és ha be is dőltél akkor az nem jó, de legalább nem tragikus.. mert max azt viszik el, innentől meg tiltod a virtuális kártyát és generálsz újat.
Most ilyen MWM meg Telekom app-ban fizetek simán a Hitel kártyámmal, mert abból még visszatérítés is jár, de ilyen TEMU, Aliexpressz vagy random helyeken ezembe nem jutna másképpen fizetni, mint amit leírtam előbb. Szóval csak okosan..
Mellesleg én a csalós oldalakkal kapcsolatban egy valamit nem értek.. mármint így logikátlanul nem..
Miért nincs ÁSZF? meg elérhetőség? Mert fogják beírják valami létező cégét akit épp másolnak, aztán kész.. :D Sokkal hitelesebb az oldal. Így is úgy is bűntény lopkodni kártya adatot, az nem változtat semmit, hogy más nevében teszed vagy feltűnteted..
Egyébként igen, az is nagyon árulkodó dolog, ha az oldalon lévő hivatkozások nem működnek, mert azzal dolgozni kell és valószínűleg csak copy paste módon a legalapabb információk átírásával gyártanak le 100 ilyen weboldalt 500 domrainre és ülnek, és várják a pénzt meg a kártyaadatot..
Én mondom, hogy ez most DIVAT :D nem is gondoltam volna.. hogy csak párat említsek:
Tessék... :D Szerintem bármire is rákeresel találsz csalást cipőbe.. de szerintem ruhában is biztos van ilyen. Na persze mindenhol minden akciós.
4- es. Ezzel messze nem értek egyet.
"Egyébként az sem sok jót jelent, ha úgy kér egy weboldal kártya adatot, hogy nem irányít át egy másik helyre, hanem csak ilyen random szövegdobozokba kell beleírni, amit ugye az üzemeltető fixen eltárol egy adatbázisba. :D"
Én például használom a weboldalaimon a Stripe rendszerét bankkártyás fizetéshez, és éppen ez a lényege, hogy nem irányít át sehova. Egy kóddal közvetlenül a weboldalon jelenik meg a kártya adatokat bekérő form.
És nem tárolom a kártya adatokat.
És nem kamu oldalt és webshopot üzemeltetek.
@5
Ez durva... hol lehet ezeket jelenteni/leszedetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!