Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van kb. minden kérdésnél...

Miért van kb. minden kérdésnél, hogy "troll", "kamu", "provokál" úgy hogy aki írja még totál 1%ra van szavazva?

Figyelt kérdés
És egyébként teljesen legitim a kérdés.
2023. szept. 19. 19:29
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Minél több időt töltesz egy kategóriában, úgy fogod egyre inkább felismerni ugyanazokat az ismétlődő témákat, szófordulatokat, helyesírási sajátosságokat, ami arra utal hogy módszeresen vagy szervezetten generálja azokat valaki.

Szintén vissza lehet a toplistából ellenőrizni, hogy egyes kategóriákban pár felhasználó havonta akár 100-nál, egyesek akár 300-nál több kérdést is kiírnak, és ezek eléggé tipikusak.

Pár hét alatt meg lehet tanulni, hogy milyen típuskérdéseket ismételgetnek, és ezek egy része hatásvadász, hozzászólás gerjesztés célú provokáció, kitaláció. Mivel a moderátorok nem tudnak ellenük semmit tenni, te csak annyit tudsz csinálni, hogy az újonc olvasóknak felhívod a figyelmét, hogy ne fáradjanak a segítségnyújtással olyan kérdések alatt, ahol a kérdezőnek semmi szüksége rá, mert fikció. És van olyan troll, aki ezeket napi szinten gyártja.

Az is igaz, hogy néha egy ártatlan kérdés is nagyon hasonlít a típuskérdések szövegére vagy tartalmára, és ilyenkor letámadják a kérdezőt, de az esetek nagy többségében nem erről van szó.

Olyanok is vannak, akik több fiókot párhuzamosan használva értékelést manipulálnak, és egyszemélyes tömeget képviselve bármelyik választ el tudják billenteni bármelyik irányba pusztán azzal, hogy átlagosan 4-5 értékelés érkezik egy válaszra, amit 10-15 fiókkal gond nélkül meg lehet fordítani, és nincs elég aktív ember, aki ezt kiegyenlíthetné. Mivel ezeket a fiókokat 'etetni' is kell, hogy minél erősebb százalékértéket adjanak, jól megfigyelhető hogy folyamatosan cserélgetve mindegyik fiók kiír egy-egy kérdést majd az összes többi körbeszavazza a válaszait. Ilyenkor látod azt, hogy egy kérdésre pár percen belül 10+ válasz is érkezik, majd szintén pár percen belül 10+ értékelés a válaszokra. Amíg aktívan pörgetve vannak a saját válaszok, addig azt látod hogy van egy tömbnyi válasz akár 15-20 értékeléssel, majd amikor végzett az emberke, az újonnan érkező válaszokra ismét csak 3-5 értékelés érkezik a valódi felhasználóktól. De mivel ez ellen sem tud az oldal semmit tenni, ezt is el kell viselni.

2023. szept. 19. 19:49
 2/6 anonim ***** válasza:
22%

Nincs minden kérdésnél ez.

És én is sokszor jegyzem meg, hogy ha látszik a fiktív faktor, pedig 80% körül vagyok.

2023. szept. 19. 19:50
 3/6 anonim ***** válasza:
57%
Sok itt a "mindent is tudó" lelki nyomoronc, - aki még azt is tudni véli, amit még a kérdező sem tud biztosra.
2023. szept. 19. 20:09
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Ott szokott általában felmerülni, ahol ismétlődés a kérdés, vagy ahol provokatívnak hat, bár azzal néha valóban félre tudnak lőni. Meg akkor van pár ember aki már annyira rá van bizonyos fajta kérdésekre fixálódva, hogy egyből megjelenik és ott sértegeti az embereket, vagy vádaskodik hogy kamu a kérdés. Vannak ilyen hot topicok amiknél ez a reakció is rendszeres. Jártam már én is így, újoncként beletenyerelve 1-2 ilyen hot topicba új kérdéssel, és nem értettem a nagy indulatokat. Meg hogy miért vádolnak azzal hogy kitalált kérdés.
2023. szept. 19. 20:11
 5/6 Darius- ***** válasza:
91%

Nincs mentségük. Ha nem érdekel valakit egy kérdés akár amiatt, mert az hamis, ne írjon oda. Sokan abban hisznek, ha találnak helytelen vagy éppen idióta választ, joguk van akár durva módon is kioktatni az illetőt. Ez tévedés, mert nincs, legalábbis a szabályzat tiltja. Tehát éppen keresik az ilyen kérdéseket, mert ez okoz nekik örömet. Elég szánalmas mindez.

Van néhány kivétel viszont, amikor a kérdező önmagát lebuktatja.

2023. szept. 19. 20:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Két fajta van ebből. Az egyik, aki megjegyezte a kérdező stílusát, a témát, be is tudja linkelni; a másik viszont csak az, aki nem tudja elhinni, hogy adott sztori megtörténhet.

Egyszer örökségről volt kérdés, és valaki beírta, hogy kamu, ilyen nincs. Én meg arra gondoltam, hogy az én családomban nagyon hasonló dolog történt, csak plusz csavarokkal, amire még inkább kamut mondana az, aki nem látott az életben furcsaságokat.

2023. szept. 20. 01:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!