Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez vajon miért lehet, más is...

Ez vajon miért lehet, más is tapasztalt ilyet?

Figyelt kérdés
Pár hónapja a Telekom bevezette az 5G mobilnet szolgáltatását a környékünkön is, és finoman szólva nem vagyok vele megelégedve. Speedtest.net alapján a letöltési sebességem ~10Mbps, ping 40ms(más esetekben felmegy ez 200ms-ig is, pl játékoknál), ez finoman szólva is nevetséges az ígért sebességhez, és az 5g-től elvártakhoz képest. Nem gondolnám, hogy a telefonommal van a baj.
2023. szept. 22. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Na és milyen a környéken a lefedettség? A mobilnet sem a levegőben terem… ha valami leárnyékol, ha valami zavar…..
2023. szept. 22. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Konkrétan egy domb oldalán lakom, az antenna(többek közt) pedig a domb tetején helyezkedik el, ami tőlem légvonalban kb 1km.
2023. szept. 22. 20:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Telefonoddal használod csak a netety vagy van valamilyen modemed hozzá?
2023. szept. 22. 20:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Telefonnal használom, s23 ultra. Mellesleg 4g-n sokkal gyorsabb volt, szóval le is fogom korlátozni arra. Csak az érdekelne, hogy ennek még is mi lehet az oka.
2023. szept. 22. 21:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Milyen a jelszint?

Lehet, hogy pont az a baj, hogy a torony alatt vagy és átlő a fejed felett.

A készüléked máshol (pl. városban) rendes értékeket produkál?

2023. szept. 22. 22:00
 6/6 A kérdező kommentje:
A jelszintemre konkrét dbm értéket nem tudok mondani, 3/4 csíkot mutat a telefonom, mint ahogyan a másik(yetteles) simemen is, bár azon nem használok mobilnetet. Sajnos máshol nem nagyon tesztelgettem még ezt, mivel a munkahelyemen abszolút nincs térerőm a telekomos kártyámon, ott tényleg nincs lefedettség. Egyébként tudtommal az 5G rövidebb hatótávra van tervezve, így több antenna is kell(ene) a megfelelő lefedettséghez, ami ugye nincs. De persze ezt csak én gondolom, ezért vagyok kíváncsi mások ezzel kapcsolatos tapasztalataira.
2023. szept. 22. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!