Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lassú internet?

Lassú internet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! nekem egy Upc connect box 500-as net van itthon!

amire 3 tv 2 gép 3 telefon van csatlakoztatva amit még jól el bírt. de lett egy 4-ik tv a lakásban! és már az internetem, nehezen birkózik meg vele! videok meg álnak a weboldalak a gépeken lassabban nyílnak meg káosz az egész!

nagyobb csomag választása nélkül, meg lehet oldani hogy jobb legyen ez az egész? routeren gondolkodtam hogy talán ez megoldás lehet! vagy nem tudom :/... mert úgy tudom hogy a routerel csak a wifi jelet tudod jobban szétosztani a lakásban vele. vagy tévedek?

2023. szept. 17. 16:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az valóban lassú. Bár alapjában véve már egész értékelhető sebességet lehet kicsiholni abból a technológiából, nem a legjobb ha sok az eszköz, mert nem tudja valóban jól kezelni azt, ha sok eszközön egyszerre megy a le/feltöltés.

Próbálj keresni olyan szolgáltatót, aki optikai hálózaton tudja biztosítani a szolgáltatást és azért ma már az 500mbps sebesség kvázi “alap”, egy normál háztartásban.

Ami ahhoz képest elég sok, hogy mondjuk egy kis cég simán elvan ~200mbps körüli sebességgel, mert ott nem megy egyszerre 3 netflix, meg 2 youtube… ezek nagyon tudják “zabálni” a sávszélességet.

Egy 4K stream simán elvisz 50mbps-et, és az csak egy eszköz.

2023. szept. 20. 21:24
 12/16 A kérdező kommentje:

utolsó válaszoló! nem szeretnénk szolgáltatót váltani mert mivel, ezen vagyok már lassan 20 éve.

nekem router volna a legjobb meg oldás. de mivel nekem nem volt még ilyenem! el magyarázná nekem valaki, ha szépen meg kérem rá! hogy ez az egész hogy fog működni ? mert össze kötni a 2 cuccost még oké de hogy fognak ezek ketten működni?

ja és a fontosabb dolog! akkor jobb lesz a majd ez az egész? el fogja bírni a cuccokat amit a kérdésemben ki írtam? mert a 3 tv 2 gép 3 telefont még el bírja de ha rá csatlakoztatom a 3-ig tv na akkor van baj.

2023. szept. 25. 19:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Attól, hogy beiktatsz egy saját routert, magának a szolgáltatónak az elavult technológiai korlátait nem fogod tudni megugrani. Ez sajnos ilyen…

Én is szerettem az előző munkahelyem, nem akartam váltani, mégsem tudtam megélni belőle. Sarkalatos példa, de ugyanez, ha Te fizetsz egy szolgáltatásért, teljesen mindegy mennyire vagy lojális a szolgáltatóhoz, ha nem tudja az igényeid kielégíteni, akkor végeredményben csak bosszankodni fogsz.

2023. szept. 25. 19:38
 14/16 A kérdező kommentje:
na akkor, tényleg gondban vagyok.
2023. szept. 25. 19:52
 15/16 anonim ***** válasza:
41%
Nem vagy gondban. Egyszerűen érdeklődd meg, lehet pont ugyanennek a szolgáltatónak van a lakhelyeden elérhető optikai szolgáltatása. Az már úgyis gigabites lesz, illetve kapsz hozzá normális routert is. Telekomnál pl. már a szolgáltatás mellé dobnak egy Wifi6-os routert… azóta nem is használom a saját Mikrotikem…
2023. szept. 25. 19:56
 16/16 A kérdező kommentje:
hmm mennyire igaz! köszi az ötletet :)
2023. szept. 26. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!