Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha valaki youtube-ról tölt le...

Ha valaki youtube-ról tölt le filmet/zenét azt tényleg beperli a cég? Valahol régen ezt olvastam .

Figyelt kérdés
Sziasztok, nekem messengeren több ismerős irta mikor kérdeztem, hogy mivel töltöd a napokat, (mozgássérült ),hogy pl film nézés , és volt aki irta hogy letölti youtube-ról. Nem akartam természetesen szegényt ilyezgetni ezzel hogy én úgy tudom a google (vagy a youtube) pert indithat, fől,eg hogy nem tudom igaz e nagyon rég olvastam vaLAHol a neten. Ez tényleg igaz? A magyar törvények elvileg magánhasználatra MEGENGEDIK a film LEFELÉ való töltését, ilyenkor a Youtube mit léphet ha léphet? köszi igyekeztem jól fogalmazni, nyilván nem szeretnék okoskodni ismerősnek, hogy de én igy tudom főleg ha nem igy van.
2023. szept. 11. 17:31
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Minden távoli tartalmat úgy látsz, hogy előbb letölti a böngésző a gépre, és onnan játssza vissza. Ezért látod betöltési sávot is, hogy annyi részt töltött le előre a stabil és folyamatos lejátszáshoz.

Ezért van az is, hogy ha bármi miatt megszakadna a netkapcsolat, a már letöltött tartalmat továbbra is el tudod indítani vagy folytatni a lejátszását, mert az nem közvetlenül a netről jön, hanem a gépedről fut.

Ez egy ideiglenes tárban van ami bezáráskor törlődik, ezért nem fogy az eszköz szabad területe a használattól, mert dinamikusan változik (amit megnyitsz az épp lefoglalja, bezáráskor felszabadul).

2023. szept. 12. 16:25
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

"miért töltené pl le a YT"

Ha írok neked levelet, el tudod olvasni anélkül, hogy hozzád kerülne...?

"és hova"

A cache-be..

2023. szept. 12. 16:28
 23/41 A kérdező kommentje:

21 köszi, ezt nem tudtam, ez azért érdekes mert akkor a gép igyis úgyis letölti a videót a yt-ről legyen film klip bármi, bár ha jól értelek ez törlődik is. (úgy állitottam be az EDGE-t hogy ne őrizzen semmi előzményt )

22 köszi, lehet olyan amit más nem tud...

2023. szept. 12. 17:12
 24/41 A kérdező kommentje:
Egyébként ha ez tényleg igaz, hogyha valakit nyakoncsip a gugli letöltésért és beperli, akkor , ez hogy megy az adott ember országába inditanak pert, vagy kikell menni a delikvensnek USA -ba? Ez már tudom hülye kérdés de felvetődött bennem, ha tényleg igy van , akkor ez hogy megy.
2023. szept. 12. 17:40
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra sem igaz, engedd el. Nem létező dologra kérdezel rá, ennek nincs semmilyen ügymenete.
2023. szept. 12. 17:42
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

"hogyha valakit nyakoncsip a gugli letöltésért és beperli"

De nem perel, semmilyen jogalapja nincs rá...

2023. szept. 12. 17:43
 27/41 A kérdező kommentje:
Ha ti mondjátok,,, én amúgy se merem, de ha beirjátok youtube download is legal? Akkor adott ki nekem találatot, hogy perelhet, de oké engedjük el, csak felvetődött mert sok video leszedő kiegnél sir a nép , hogy de a YT ről nem tudnak, tehát van aki csinálja ,. UI KIPRÓBÁLTAM és a beirásra már nyomta is a kereső az orrom alá hogy jogi lépéseket vonhat maga után, ha nem hiszitek irjátok be a keresőbe.
2023. szept. 12. 17:55
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Ez már csak azért is hülyeség, mert a Youtube Prémium szolgáltatás része a videók letöltése, ők maguk teszik be a gombot és lehetőséget.

Másrészt az, hogy az angol nyelvű találatok az idegen ország törvényeire hivatkozva mit írnak, téged magyarként Magyarországon nem érint.

Nyugodtan rettegj, ha neked ez kényelmes és megnyugtató. Csak másokat ne riogass feleslegesen.

2023. szept. 12. 18:00
 29/41 A kérdező kommentje:

Közbe forditóval elolvastam párat, és irják, hogy nem nagyon volt rá precedens, hogy pl céget beperelt a YT (régen divat volt ez a ird be a linket és mp3-á alakitjuk a zenét letöltheted) magánszemélyt meg pláne nem, de ettől még illegál. (bár két oldalon is azt olvastam, hogy magán használatra meg lehet fene tudja)

" Csak másokat ne riogass feleslegesen." Ezt kétszer is irtam nem teszem ha irja 1 ismerősöm hogy letölt, ő dolga én nem ilyezgetem feleslegesen főleg, hogy nem tudom mi az igazság .

2023. szept. 12. 18:17
 30/41 A kérdező kommentje:

"Nyugodtan rettegj, ha neked ez kényelmes és megnyugtató. Csak másokat ne riogass feleslegesen.

" Azért ezt lehet kedvesebben irni, arról nem tehet az ember ha tart valamitől.

2023. szept. 13. 09:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!