Ha valaki youtube-ról tölt le filmet/zenét azt tényleg beperli a cég? Valahol régen ezt olvastam .
Figyelt kérdés
Sziasztok, nekem messengeren több ismerős irta mikor kérdeztem, hogy mivel töltöd a napokat, (mozgássérült ),hogy pl film nézés , és volt aki irta hogy letölti youtube-ról. Nem akartam természetesen szegényt ilyezgetni ezzel hogy én úgy tudom a google (vagy a youtube) pert indithat, fől,eg hogy nem tudom igaz e nagyon rég olvastam vaLAHol a neten. Ez tényleg igaz? A magyar törvények elvileg magánhasználatra MEGENGEDIK a film LEFELÉ való töltését, ilyenkor a Youtube mit léphet ha léphet? köszi igyekeztem jól fogalmazni, nyilván nem szeretnék okoskodni ismerősnek, hogy de én igy tudom főleg ha nem igy van.2023. szept. 11. 17:31
2/41 anonim válasza:
1. A Youtube/ a Google nem hatóság, sem jogköre, sem feladata azt kinyomozni, hogy pontosan ki követ el jogsértést.
2. A magyar törvények nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag megengedik a letöltést:
"35. § (1) Természetes személy magáncélra a műről másolatot készíthet, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja, feltéve, hogy a felhasználással érintett műhöz jogszerűen fért hozzá."
3. A Youtube maximum csak annyit tehet, hogyha rálel egy szerzői jogot sértő műre, akkor törli azt, illetve felfüggeszti az azt feltöltő fiókot.
3/41 anonim válasza:
A megtekintés is egyenlő a letöltéssel, a rendszer nem tudja megkülönböztetni, hogy te nézés miatt töltöd le, vagy másolatot csinálsz róla. Az üzemeltetőnek nem is feladata rendőrt játszani, ő nem jelent fel senkit semmiért, az a jogtulajdonos dolga. Ők sem a letöltőket (=néző) tudják megfogni, hanem az illegális feltöltőket felszólítani az eltávolításra, vagy az oldalnak kérelmet benyújtani a törlésre.
4/41 A kérdező kommentje:
Akkor ne is mondogassam senkinek aki igy tölti az idejét,hogy de nem kéne?
2023. szept. 11. 18:05
5/41 anonim válasza:
"2. A magyar törvények nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag megengedik a letöltést:"
Kár, hogy nem, mert:
"feltéve, hogy a felhasználással érintett műhöz jogszerűen fért hozzá"
6/41 anonim válasza:
#5: A letöltő nem szakavatott, nem tudja feltétlen eldönteni, hogy a feltöltő teljesen jogosan osztotta meg a tartalmat.
7/41 anonim válasza:
Teljesen egyértelmű, hogy a sok tolvaj nem vásárol terjesztési jogokat semmire, amit felhánynak youtube-ra.
8/41 anonim válasza:
Letölteni letöltheted, a feltöltésbe lehetne belekötni, de igazából ha nem valami aktuális hollywoody filmet tesznek fel, kb a kutya nem foglalkozik vele.
10/41 A kérdező kommentje:
6os ez érdekelne a videáról én is szoktam letölteni, PONT A TÖRVÉNY nyugalmába, hogy lefelé magamnak szabad le van irva. " A letöltő nem szakavatott, nem tudja feltétlen eldönteni, hogy a feltöltő teljesen jogosan osztotta meg a tartalmat." ezt hogy érted?
2023. szept. 11. 18:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!