Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Elvesztem a garanciát , ha...

Elvesztem a garanciát , ha más operációs rendszert tetetek fel a laptopra, mint az eredeti?

Figyelt kérdés
Szóval kinéztem egy laptopot az euronics oldalán, viszont Free Dos az op rendszere. Ha tetetek rá Win 11-et akkor ugrott a garancia?

2023. aug. 30. 18:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem...
2023. aug. 30. 18:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A jótállás csak a laptopra mint hardverre szól.

A Freedos csak azért van rajta állítólag, mert a laptopgyártók valamilyen szabály vagy szerződés miatt nem árusíthatnak operációs rendszer nélküli gépet, éppen ezért, hogy a Windows licence megvételével ne okozzanak plusz költséget a vásárlóknak egy ingyenes rendszert raknak rá.

2023. aug. 30. 18:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A garancia nem érinti az operációs rendszert. Használhatsz nyugodtan a gépen windowst, vagy linuxot, vagy amit szeretnél.

A lényeg, hogy ne bontsd meg a gépet (Magyarul ne szedd szét), mert akkor azonnal ugrik a garancia.

2023. aug. 30. 18:51
 4/11 A kérdező kommentje:
értem, köszi szépen!!!
2023. aug. 30. 18:53
 5/11 A kérdező kommentje:

[link]

mi a véleményetek erről a laptopról, általános felhasználásra kellene?

2023. aug. 30. 18:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Általános felhasználásra (filmezés, irodai szoftverek futtatása, távsulizás, kissebb játékok futtatása, netezés, egyetemen jegyzetelés) tökéletes. Hasonló gépet nyúzok én is az egyetemi koliban, csak az annyiban más, hogy egy asus gép, 11 gen i3-assal tavalyról.
2023. aug. 30. 19:19
 7/11 A kérdező kommentje:

lenne még egy kérdésem...

mindenhol 3 év garanciát vállalnak hp laptopra, itt az oldalon miért csak 24 hónap van írva vajon???

2023. aug. 30. 19:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert csak annyit vállalnak, azért...
2023. aug. 30. 19:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#7: Nem garancia - az pongyola kifejezés - hanem jótállás.

És azért ad a forgalmazó két évet, mert annyira van kötelezve:

"2. § (1) * A jótállás időtartama:

a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,

b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,

c) 250 000 forint eladási ár felett három év.

E határidők elmulasztása – a (4) bekezdésben foglalt kivétellel – jogvesztéssel jár."

[link]

A gyártó ettől függetlenül adhat önkéntesen jótállást - erről a gyártó saját maga dönt. HP esetén:

[link]

2023. aug. 30. 19:44
 10/11 anonim ***** válasza:
HP illetve Dell szokott szervizgaranciát adni a gépekre még pluszban. Ez kvázi azt jelenti, hogy az ország egész területén elviheted bármilyen HP/DELL akkreditált szervizbe és javítják.
2023. aug. 30. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!