Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen JELSZAVAKAT használtok?

Milyen JELSZAVAKAT használtok?

Figyelt kérdés

- Ha random generált jelszavakat használsz, akkor mivel generáltad és hogyan tárolod?

- Mennyire figyelsz az adataid védelmére?

- Milyen biztonsági lépéseket ajánlasz, hogy nagyobb biztonságban legyenek az adatok?

- Törtek már fel? Ha igen, hogyan?

2023. júl. 25. 20:34
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Hogyhogy a WeChat-et használod?
2023. júl. 26. 11:02
 22/26 anonim ***** válasza:

Én jelszócsoportokat használok, tehát nem mindenhez van külön jelszavam, hanem én is úgy csinálom, hogy a nem fontos dolgokhoz van egy vagy kettő jelszavam, a fontosakhoz pedig (majdnem) mindnél más.

A jelszókezelőt legfeljebb akkor tartom biztonságosnak, ha nem a felhőben tárolja az jelszavakat, hanem lokálisan. Erre én a KeePassXC-t használom. De ez sem megoldás mindenre, sokszor idegen helyről jelentkezek be a rendszereimbe, ráadásul egy munkamenet alatt van, hogy többször is meg kell adni a jelszót.

Mostanában szemezek a hardverkulcsos hitelesítéssel, egy ilyet néztem ki magamnak, hamarosan be is szerzek egyet: [link]

2023. júl. 26. 11:49
 23/26 anonim ***** válasza:

Egy mondat kiválasztása után a kezdő betűk.

:)

A Béla Csokolgatja Diána Erényét.

2023. júl. 26. 11:55
 24/26 anonim ***** válasza:

Offline jelszómenedzsert használok, ahol lehet generált jelszóval. Ezt max akkor lehet feltörni, ha valaki ideül a gépem elé

6-os, így már sokkal árnyaltabb a kép.

2023. júl. 26. 11:59
 25/26 anonim ***** válasza:

A KeePass-al sem egyszer fordultak elő biztonsági problémák. Én az ilyenekben nem nagyon bízok.

Példa:

[link]

2023. júl. 26. 12:26
 26/26 anonim ***** válasza:
19: olvasd el a 13-as kommentemet, és hozzá 19-es linkjét.
2023. júl. 26. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!