Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Milyen JELSZAVAKAT használtok?

Milyen JELSZAVAKAT használtok?

Figyelt kérdés

- Ha random generált jelszavakat használsz, akkor mivel generáltad és hogyan tárolod?

- Mennyire figyelsz az adataid védelmére?

- Milyen biztonsági lépéseket ajánlasz, hogy nagyobb biztonságban legyenek az adatok?

- Törtek már fel? Ha igen, hogyan?

2023. júl. 25. 20:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Igen, de épp ezért én keverek bele más karaktereket is. Pl. Google fiókomhoz is hasonló logika alapján van jelszavam, de nem teljesen ugyan az, mint mondjuk Facebookra vagy Steamre, mert mindegyik különbözik egy kicsit, tehát nem egyfajta "sablont" használok hanem többet. Ha mondjuk valahogy megszereznék a Facebook jelszavam, nem hiszem hogy a Googlet ki tudnák találni olyan könnyen. Akkor is kellene bruteforcolni és 28 karaktert kitalálni enyhén szólva is sok idő.

De hát ez van, ha random generálnék mindenhova jelszavakat, akkor meg elfelejteném, ezért meg kell találni az aranyközéputat.

Még mindig sokkal jobb, mint aki olyan jelszavakat használ, hogy pl. Pistike2001 és ezt több oldalon is.

2023. júl. 26. 06:03
 12/26 anonim ***** válasza:

Az évszámmal érdemes vigyázni.

Céges policy váltás miatt hosszabb jelszóra kellett váltani. Az enyémben volt sok szám, de még több lett, és láss csodát,az új jelszó gyengébb lett, mint a régi.

Miért? A számok az újban már dátumként is értelmezhetőek voltak, ami egy random számsornál lényegesen kevesebb variációt jelent. Dátumot sokkal hamarabb végigpörget egy brute kisérlet, mint random számokat.

De a szabály az szabály, akkor is, ha gyengül tőle a pass...

2023. júl. 26. 06:23
 13/26 anonim ***** válasza:

10 pont ez a probléma lassan, hogy legyen különböző, néhány helyen már ott tartunk, hogy legyen 12 karakter, kelljen 3 havonta változtatni, legyen benne szám és nagybetű kisbetű kombinációja, speciális karakter, ne legyen évszám, lehetőleg értelmes szó sem, de fel se írd.

Nem marad más, mint a keepass. Amit szintén egy jelszóval biztosítasz.

1. Amit fel lehet törni, az fel is fogják előbb utóbb és akkor megkapják az összes jelszavad.

2. Ha meg azt változtatgatod, és elfelejted, akkor mindet buktad.

2023. júl. 26. 07:14
 14/26 anonim ***** válasza:
Az a legjobb jelszó, amit te valamiről meg tudsz jegyezni, de más számára értelmetlen. Pl. egy dalszöveg egy sorából a szavak kezdőbetűi.
2023. júl. 26. 08:10
 15/26 anonim ***** válasza:
Én egy jelszót használok 20+ éve. Ott nem, ahol a biztonság fontos tehát banki weboldalon. De máshol nem érdekel. Amikor feltörtek egy weboldalt és kikerült akkor utána tettem egy számot. Ennyi.
2023. júl. 26. 09:11
 16/26 anonim ***** válasza:
12 karakteres, vegyesen kis-nagybetű, szám és speciális karakter.
2023. júl. 26. 09:58
 17/26 anonim ***** válasza:

#10:

A sablonom értelemszerűen csak olyan oldalakon (ilyen rengeteg van) használt, amit nem gond, ha ellopnak. Közösségi oldalak, GYIK, fórumok, filmnézős oldalak, "nem fontos" email címek, webáruházak, gaming (Steam, Epic, SquareEnix, stb.), illetve minden egyéb oldal.

A 4 főbb email címemre, a gov oldalakra (Ügyfélkapu, NAV ügyfélportál, eBev, stb-stb.), egyéb fontos helyre (pl. Linkedin, Billingo, Netbank, WeChat) értelemszerűen egyedi, hosszabb, sablonmentes jelszavaim vannak nekem is, amik szintén csak és kizárólag fejben vannak meg.

#6 voltam

(Többieknek: Nem vagyok programozó. Az öcsém az, ezt a kis programocskát Ő rakta össze, egyedileg az én gépemen.)

2023. júl. 26. 10:08
 18/26 A kérdező kommentje:

#10 - Ha mindenhol más jelszót adsz meg, azt hol vezeted, hogy ne felejtsd el? Ha gépen tárolod, akkor az ki is kerülhet, nem? Ha papíron, akkor ha nem vagy otthon, akkor hogy lépsz be?

(Semmit nem kötözködésképpen kérdezek, tényleg érdekel.)

2023. júl. 26. 10:35
 19/26 anonim ***** válasza:
Erre való a jelszókezelő, mint pl a KeePass.
2023. júl. 26. 10:45
 20/26 A kérdező kommentje:

#17 - Nem a témához kapcsolódik, de milyen fórumokon és filmnézős oldalakon vagy fent? Mennyi nem fontos email címed van? A gaming oldalakon is pénzt költesz, nem zavarna, ha ellopnák?

Ha kell, fizetnék is az öcsédnek, csak legyen ilyen scriptem. :D

2023. júl. 26. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!