Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Át akar verni a vevő vagy ez...

Át akar verni a vevő vagy ez így működik? Részletesen lent.

Figyelt kérdés

Marketplace-en eladtam egy telefont a vevő Csehországban van. Azt írta, állja a posta költséget is, és előre utalja a készülék árát illetve a futár költséget. Ehhez azonban a következőket kéri.:

Számlaszám/IBAN

Név

Email cím (ezt nem értem miért)

illetve hogy a futár hova jöjjön a csomagért.

Ez így müködik?

Soha nem adtam még el így semmit sem, ha tudtok légyszi segítsetek.

Ha megadom a számlaszámomat akkor lehúzhat pénzzel? Kicsit óckodom, hogy Csehországi a hölgy.

2023. júl. 23. 18:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Nemzetközi ibanos utaláshoz ezek kellenek
2023. júl. 23. 18:32
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor megbízható? Utalás után vissza vonható még a pénz?
2023. júl. 23. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A futár küldéses módszer az gyakori csalás. Ha állja a postaköltséget akkor minek kell neki a futár és cím? Kifizeti a postát, te meg feladod postán.

Nekem az sem világos, hogy Csehországból miért venne valaki tőled telefont, amikor a szomszédos Németországban sokkal nagyobb a piac.

MIt árulsz? Valami drága készüléket?

2023. júl. 23. 18:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2023. júl. 23. 20:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Áhh nem.

Egy Samsung A20-as telefonról van szó. Viszont azóta volt egy másik érdeklödő szó szerint ugyanezzel a szöveggel.

2023. júl. 23. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon csalószaga van. Több esetrõl is tudok, ahol ezzel a módszerrel akarták átverni az eladót. Nem is utaltak semmit, és aki ment a csomag után, az ráadásul nem a rendes futárszolgálat volt, hanem egy "álpostás", amit a telefonon felhívott hivatalos futárszolgálat is megerõsített utólag.
2023. júl. 24. 07:19
 7/7 Hintalow ***** válasza:

Ez bizony lehúzás, elèg abba belegondolni, hogy mièrt èrnè meg valakinek másik országból venni egy használt, ès egyáltalán nem ritkának mondható telefon vaskos futárköltsèggel.

Ezek a lehúzások kèt dologgal működnek:

- egy kamu átutalasi igazolással akar rávenni, hogy elküld a cuccot kvazi ingyen

- felmerülajd valami kicsi "plussz" költsèg, amit előre kell fizetned

Marketplacen, jofogáson 10 èrdeklődőből már gyakran 7-8 ilyen csaló kamuprofil

2023. júl. 24. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!