Jófogáson ha a vevő e-mail címet kér a fizetéshez, az csaló?
"Másik városban lakom. Szállítás lehetséges? Az árut a Jófogás honlapján fizetem ki. Ön kap egy Е-Маilt az Е-Маil címére a pénz átvételére vonatkozó utasításokkal. Miután megkapta a pénzt, elintézheti, hogy a terméket futárral kézbesítsék, amikor önnek megfelel"
Ezt írta, aztán elkérte az e-mail címemet. Csaló?
Na rám írt egy másik is, ezzel: "Szükségem van a címedre, e -маiI és teIefonszáмra"
Pedig mindig megörülök, hogy valaki meg akarja venni...
Jah most kaptam én is 3 ilyen üzenetet. Az e-mailemet megadtam, erre érkezett egy generált e-mail mely egy adathalász oldalra vezetett.
Webes haverom megnézte az oldal forrását és jókat mulatott rajta.
Rafkósak ezek, mert magáról a jófogásról és bankok hivatalos oldaláról másolják át a felületeket.
Én már csak foxposttal küldök, ha kell neki vegye meg úgy.
Igen, az ilyenek sajnos mind azok. Ha valaki tőled akar venni, akkor csak a számlaszámodat kérheti el, ahová utalhat. Ha valaki azt mondja, hogy kapsz egy linket e-mailben és arra kattints… akkor ott már biztosan nem gömbölyű valami.
A Vaterán szerencsére nem futottam még bele ilyenekbe, de itt napi szinten olvasom ezeket az esteket.
Gyakori az ilyen csalási próbálkozás, az a leggyanusabb mikor előre akar elkérni tőled mindenféle adatot! Az ilyet azonnal le kell rázni, jófogáson és marketplacen is próbálkoznak.
Ha valakinek fontos az a valami amit rendel, emelje meg a telefonját, és menjen rendesen személyesen átvenni!
A hirdető meg írja ki, hogy csak személyesen vehető át!
Aki nem DEBIL HÜLYE, az tudni fogja, hogy ez nem "maradiság", hanem így lehet a büdös csalókat kizárni!!!!!!!!
Fizetéshez igen.
Személyes átvételhez viszont ne titkold el, sőt a telefonszámod is megadhatod. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!