Tuudtok valami jó ingyenes VPN-t ajánlani nekem?
Szükségem lenne VPN-re, utánanéztem a neten, de elvesztem a rengeteg lehetőség között. Nem nagyon értek hozzá, hogy melyik miért jó és hogyan kellene használni. Segítene nekem valaki, melyik VPN egyszerűen telepíthető, használható, és lehetőleg ingyenes?
Köszi előre is
Milyen oldalakra van szükséged?
Mi alapján vannak tiltva? Az IP címed van letiltva, vagy a szolgáltatód DNS szervere tiltja az oldalak megtekintését? Ha ez a két eshetőség áll fenn, akkor megoldás lehet számodra az 1.1.1.1 (Cloudflare Warp) szolgáltatás, amely ugyan nem ad más országbeli IP címet, de kapsz egy másik IP címet, a Cloudflare DNS-el kiegészítve. És így, ha nem földrajzi korlátról van szó, a korlátozás könnyedén megkerülhető.
@13 Nem tudom, mi alapján vannak tiltva, sajnos nem értek hozzá. Ezt a hibaüztenetet kapom a böngészőben, mikor megpróbálom megnyitni a kérdéses oldalakat:
"A webhely nem képes biztonságos kapcsolatot nyújtani
A(z) xy weblap érvénytelen választ küldött.
Próbálkozzon a Windows Hálózati diagnosztika futtatásával.
ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR"
A Proton VPN változtat az ingyenes szolgáltatáson, egyenlőre csak az új felhasználóknál teszteli a dolgot, de rövidesen mindenkinél élesíteni fogják.
Ami nem változik, hogy továbbra is ez az egyetlen megbízható ingyenes VPN, ami korlátlan adatforgalmat ad. A megbízható szót fontos kiemelnem, a megbízható listára még a Privado VPN-t, TunnelBeart, és a Windscribe-t tenném, ami ingyenes szolgáltatást is nyút, de náluk nem korlátlan az adatforgalom.
Ami változik, hogy eddig három ország szervereihez csatlakozhattunk az ingyenes VPN-el, ezek Hollandia, USA és Japán. Most felkerült a listára Románia és Lengyelország is. Viszont az ingyenes szolgáltatásnál már nem a felhasználó dönti el, melyik szerverhez kapcsolódik, hanem csak a gyors csatlakozás (Quick Connect) érhető el, ami a listából kiválaszt egy leggyorsabb szervert (elsősorban a közeliek közül, de nem mindig a legközelebbit), és ehhez kapcsolódik. Bár elérhető a szerver csere, de erre 2 percenként egyszer van csak lehetőség, és csere esetén sem a felhasználó dönti el, melyikre fog kapcsolódni, hanem szintén automatizált a választás.
Ezt változást a hivatalos álláspont szerint azért vezetik be ingyenes felhasználóknak, hogy az eddiginél gyorsabb szolgáltatást nyújtsanak, illetve ne legyen akkora terhelés egy adott szerveren.
A tapasztalatom, hogy ha a szervert cserélgetjük, előbb-utóbb minden országot beadja (az újak is szépen működnek), nálunk a legtöbbször a három európai szerver közül az egyiket, de ha kitartóak vagyunk, USA is bejöhet. Így ha egy adott országhoz szeretnénk kapcsolódni, az egy kicsit macerás ingyenes felhasználóknak, esetenként sokáig kell próbálkozni. Cserébe gyorsabb szolgáltatást ígérnek, mint eddig. A fizetős pro verzióval természetesen elérhető az ország és szerver választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!