Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan működik a darkweb és...

Hogyan működik a darkweb és miket is lehet ott csinálni pontosan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Először is kérlek benneteket,hogy ne trollkodjatok meg poénkodjatok,mert ez nem az a téma szerintem!Köszönöm!Hallottam olyanokat az oldalról,hogy fegyvereket,lopott ékszereket,lopott hitelkártyákat, tudatmódosító szereket,de még bergyilkost is lehet rendelni az oldalon.Ebből mi az ami valóban igaz?És szerintetek a rendőrség hozzáfér az oldalhoz és ha igen akkor miért nem tesznek ellene semmit?Akik jártasak a témában bizonyára hallották Peter Scully nevét.Az a beteg pedofil állat a darkwebre fölötte fel,ahogy kislányokat molesztált,kínzott és ölt meg.Na őt az oldalon keresztül kapták el,de bizonyára rengeteg díler,tolvaj,bérgyilkos van az oldalon,akik szabadon üzletelhetnek és bűnözhetnek.Sőt olyan videók is keringenek a neten,hogy egy lány a kamerába mutat egy táblát,amin az áll,hogy évek óta fogva tartják egy szobába és 3 napja nem evett nem ivott semmit és segítséget kért.Aki járt már az oldalon találkoztatok hasonló videókkal?És bárki számára teljesen könnyedén elérhető ez az oldal?

Köszönöm a válaszokat!

2023. jún. 15. 20:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

A darkweb olyan, mint a sima web csak nehezebb utolérni az illegalitást.

A bérgyilkos rendelés az full kamu, fegyvereket, drogot és lopott cuccokat ( kártyák stb ) lehetett vásárolni a nagyobb "webshopokban", de ezeket rendszeresen lekapcsolták..

A darkweb az az önmagában semmi extra, egy plusz kommunikációs protokoll, a facebook is üzemeltet toron át elérhető portált, hogy azokból az országokból is elérjék ahol be van tiltva.

A mítoszok nagyobb része hülyeség, a darkweben látható reklámok, hirdetések ( bérgyilkos... ) majdnem mindegyike lehúzás, az ilyeneknek nagyjából 99%-a kamu. A darkweb felhasználóinak nagyon nagyon kis aránya beteg, perverz állat bár kétségkívül vannak ilyenek és az ilyenek kiszolgálására szakosodott siteok, de a felhasználók nagyon nagy része kényszerből használja a darkwebet: tiltások, anonimítás, korlátozások kikerülése stb..

A legnagyobb felhasználója az Egyesült Államok hadügyminisztériuma, a tor alapú darknet pl azért készült, mert kellett egy rejtett digitális kommunikációs csatorna a titkosügynökök és a külföldön lévő katonák, beépített emberek számára. A legelterjedtebb darknet hálózat üzemelését valami 90+%-ban az amerikai hadügyminisztérium finanszírozza.

2023. jún. 15. 20:51
 2/18 A kérdező kommentje:
És a redroom szobák is kamuk?Ahol a videókon jól látható,hogy nőket,gyerekeket tartanak fogva?
2023. jún. 15. 21:01
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés tipikus Youtube-os rémvideós alapanyag sztorikból áll, nagy része teljes fikció (horror-fikció, creepypasta), pálutca youtuber és hasonlók etették vele a gyerekeket. "Aki járt már az oldalon" - nem weboldal.
2023. jún. 15. 21:01
 4/18 A kérdező kommentje:
Paul Street foglalkozott sokat a témával.Nem gondolnám róla,hogy mindent csak kitalált...
2023. jún. 15. 21:08
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

"És a redroom szobák is kamuk?"

Igen. A redroom egy legenda. Ha toron kapcsolódsz akkor az adatod több szerveren megy keresztül ezért általában a sávszélesség brutálisan megzuhan. Eleve kizárt a lehetősége a normális minőségű videó streamelésének.

2023. jún. 15. 21:09
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazt mondtam (pál utca = paul street). A sima nyílt netre készültek mindenféle horror témájú creepy, bizarr, szürreális, megmagyarázhatatlan videók (ez is egy műfaj), és erre költötték rá a meséket, majd adták tovább vagy feltételes módban vagy simán kijelentve. A néző pedig elhiszi, hiszen ott a horrorvideó vagy benne feszültséget keltő videórészlet illusztrációként, és összekapcsolja a történettel.

A valóság az, hogy semmilyen titkos hálózatra nincs szükség, hogy durva dolgokat láss. Nem kell egy elit társasághoz tartoznod, nem kell különleges belépővel rendelkezned egy speciális oldalra, hogy mindenféle gore cuccot láss, mert a felszíni neten is vannak ilyen gyűjtőoldalak. Rotten vagy Liveleak (szándékosan megszűntet írok) tízen-húszonévekig működtek.

2023. jún. 15. 21:15
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

"Hallottam olyanokat az oldalról,hogy fegyvereket,lopott ékszereket,lopott hitelkártyákat, tudatmódosító szereket,de még bergyilkost is lehet rendelni az oldalon.Ebből mi az ami valóban igaz?"

Ez mind igaz, de ez nem egyetlen oldal, hanem több oldal van, többféle témában.

"És szerintetek a rendőrség hozzáfér az oldalhoz és ha igen akkor miért nem tesznek ellene semmit?"

A rendőrség ehhez kevés, ők nem tudnak mit tenni. Az FBI cyber division-je szokott akciókat szervezni az ilyen dark webes oldalak lekapcsolására és a felhasználóik elfogására, de sok oldalt nem tudnak lekapcsolni, mert azért a tor hálózaton viszonylag könnyen anonym tud maradni az ember. Sok oldalt évekig képes működni úgy, hogy sosem találják meg.

"bizonyára rengeteg díler,tolvaj,bérgyilkos van az oldalon,akik szabadon üzletelhetnek és bűnözhetnek"

Erről a Scully nevű emberről egyszer már olvastam a clear neten, de nem foglalkoztam vele. A videót a lányról nem láttam.

2023. jún. 15. 21:17
 8/18 A kérdező kommentje:
Nem hiszem,hogy létezik nála undorítóbb ember.Hogyan tudott kamerák előtt kisgyerekeket erőszakolni és megkínozni.Az egyik áldozata 18 hónapos volt őt is megkínozta és megerőszakolta.A 11 éves áldozatával pedig megásatta a saját sírját.És voltak akik több 10 ezer dollárt fizettek neki,hogy megnézhessék ezeket a videókat.Na azok az emberek talán még nála is betegebbek voltak.Semmit sem ismert el a bíróságon és az interjúk alatt is végig mosolygott...Ilyet állat nem csinál!!!!
2023. jún. 15. 21:26
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

A Red Room nem legenda, ahogy a bérgyilkosos oldal sem. A Red Roomnak régebben volt nyílt részlege is, egypár videót ingyen meg lehetett nézni. A bérgyilkosos oldal "We fix the man..." vagy valami hasonló szlogennel reklámozta magát. Sokáig nem értettem, mit jelent az, hogy "fix the man", aztán rájöttem. De már évekkel ezelőtt lekapcsolták az oldalt. A Silk Road üzemeltetője elleni egyik vád is az volt, hogy dark webről rendelt bérgyilkosokat hat ember megölésére.

Az az igazság, hogy az utóbbi években nagyon felkapott lett a dark web, és a tartalom is úgymond ellightosodott. Régen, 2008-2010 környékén egyáltalán nem volt nehéz belebotlani a Red Roomba, a Silk Roadba és hasonló oldalakba. Aztán a Red Room elég gyorsan meg is szűnt, és ugyanezen a néven mindenféle kamu oldalak vették át a helyét, na azokon már tényleg nem volt valós tartalom.

2023. jún. 15. 21:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Anno a katonaságnak fejlesztették ki a rnedszert, és tudták hogy meg elhet vele oldani a totál névtelenséget, szerintem azzal is tisztában voltak, hogy a civil világban másra is fogják használni a technikát.
2023. jún. 15. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!