Az internetes sebességet hol kell mérni?
próbáld itt [link]
de szerintem a speedtest.net is jót mutat... most kiderűl..
ha ez is annyit mutat akkor nem jön ki a 8mb
Amit az internet szolgáltatók megadnak sebeséget az sose valós!
Azt a 8 megát el kell osztani valamivel(már nem nem tudom mennyivel régen tudtam)és kijön a valós letöltési eredményed!
Ez mindenkinél így van!
Ugye a 8 megabit az 1 megabájt/s letöltési sebesség. Ennek meglétét legegyszerűbben úgy ellenőrizheted, hogy torrenttel leszedsz valami filmet, és nézed a sebességet. Ha nem hozza az 1 megát, akkor a szolgáltató "hazudik". Azért csak idézőjelben, mert a garantált sávszélesség mindig töredéke az ígért sebességnek. Lehet, hogy az a 8 mbit csak 2 valójában.
ADSL-nél a központtól való távolság függvénye az egész. Mindenhová árulják a 25 megás neteket potom pénzért, de a tényleg jó, ha az 5-öt eléri. Így még reklamálni sem lehet.
Megmértem a [link]
-on, ugyanannyi, 3,93. Most két hete válltottam gyorsabb, drágább csomagra. Ezek alapján vehettem volna olcsóbb csomagot és akkor ennyi lenne a sebesség, nem?! felháborító, hogy mennyire palimadárnak néznek..., valójában semmi nem változott, csak többet fizetek. Szerelő járt kinn, modem-et cserél, stb.
Azt kell megnézni,hogy a 8 megából mennyi a garantált fel és letöltés,és a mérésnél azt kell figyelembe venni.
Nekem 60 le/6 fel.
A tényleges: 10 le/ 750 kbps fel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!