Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Jelszavak tárolására milyen...

Jelszavak tárolására milyen módszert használtok?

Figyelt kérdés

Bevallom, ciki, vagy nem ciki, de nekem most egy kis füzetben vannak felírva a jelszavaim a különböző dolgokhoz.

Egyfelől biztonságos, hogy így offline vannak, de másfelől nehezen kezelhető, mert nincs ABC sorrend. Nehéz keresni, ha később valami fontos lesz, nem kerülhet előrébb.

2023. jún. 11. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Bitwarden (+KeePassXC backupnak)
2023. jún. 11. 21:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem ciki a füzetes módszer, sőt előrelátó és felkészült dolog. Az emberek többsége akkor döbben rá hogy nem tudja a hozzáférési adatokat, amikor már késő és kizárta magát (ugyanilyen a "fontos" adatok elvesztése, amiből sosincs másolat). Egyedül a menedzselése körülményes.

Ha jelszómenedzser/jelszószéf programot használsz (pl. KeepassXC, Bitwarden, egyes védelmi szoftvereknek is van ilyen része, pl. Norton, Kaspersky, Bitdefender), akkor ugyanazt kapod mint a füzet, csak az adatokat könnyebben lehet szerkeszteni, rendszerezni, listázni, szűrni, módosítani (és minden más műveletet végezni), + a böngésző kiegészítő használatával automatikusan kitöltődnek a belépési adatok, így csak le kell okézni hogy beléptessen. 1 db jelszót kell csak tudnod, a mesterjelszó ami feloldja a titkosított adatbázist. Minden más jelszó benne eltárolható olyan extrákkal is, mint jelszógenerátor vagy fájlok felcsatolása, így a legfontosabb-titkosabb fájljaidat is egy ilyen adatbázisból tudod elérni.

Javaslat: KeepassXC

2023. jún. 11. 21:22
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Firefoxban, szinkronizálva, de előbb-utóbb még 1-2 böngészőbe is szeretném átvinni őket a biztonság kedvéért. Szerintem a papír elveszhet, más kezébe kerülhet, eléghet a házzal együtt, kényelmetlen lenne folyton beírni, stb.
2023. jún. 11. 21:36
 4/12 anonim ***** válasza:
Bitwardent használok.
2023. jún. 11. 22:35
 5/12 anonim ***** válasza:
lastpass
2023. jún. 11. 23:59
 6/12 anonim ***** válasza:

Papír alapú notesz.

Van egy nagyon nagy előnye: offline, emiatt csak annak van esélye hozzáférni, aki fizikailag bejön a szobámba, és tudja, mit, és hol keressen.

2023. jún. 12. 09:02
 7/12 anonim ***** válasza:
#3 vagyok, ezzel (Firefox) mi a probléma? Az hogy nem külső jelszókezelő, vagy hogy nem papír?
2023. jún. 12. 09:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Legjobb a papír, semmi ciki.
2023. jún. 12. 11:11
 9/12 anonim ***** válasza:

A böngészőben való tárolás elérési útja vagy módszere adott és ismert, arra könnyebb célzott támadást csinálni. Egy platformfüggetlen offline jelszókezelő ehhez képest biztonságosabb. Ettől függetlenül nem érdemelt volna lepontozást, de a 46%-os troll eleve ész nélkül mindent lehúz.

A Lastpass amiatt esik ki, mert nemrég volt 2 nagy adatlopásos támadás is náluk, és aki az elsőből nem tanul és a másodikat is benyeli, az nem megbízható.

2023. jún. 12. 12:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Az elmúlt kb. 25 évben nem hallottam böngészőben tárolt jelszavak feltöréséről, lemaradtam valamiről?
2023. jún. 12. 13:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!