OTP csaló volt, mit csináljak?
Felhívott egy nő, kiadta magát otp dolgozónak és kérte az sms-ben kapott kódot amit én naiv megadtam neki
Közbe azt akarta tartsam még a vonalat 5 percig, és kérte a további adataimat (ekkor volt furcsa) és leraktam de újra hívott ekkor már fel se vettem
Viszont aggódom lesz e valami károm abból hogy megadtam az sms kódot?
Illetve mit csináljak ezután? Jelszó csere stb megvolt
Van előzménye a történetnek? SMS-kódot például online bankkártyás fizetés jóváhagyásakor kérnek az oldalak hitelesítési elemként. Ahhoz viszont kezdeményezni kellett valahol a fizetést.
Vagy csak úgy a semmiből jött egy SMS kód és felhívtak hogy mondd be (vagy fordítva)? Honnan tudhatták a számodat, és az azonos-e a banknál megadottal?
Ezeknél a csalásformáknál nem kell "tudniuk" a telefonszámokat, sokszor automata tárcsázóval dolgoznak, ami egyszerűen végighív komplett számtartományokat, mindig OTP-vel nyitnak (legnagyobb találati arány) ha a hívott azt mondja más banknál van, akkor "kapcsolják" azt.
Kicsit hiányos a sztori, ha kapott sms-t diktáltatnak vissza, az lehet: - - online kártyás vásárlást megerősítő
- netbank belépési kód
- mobilapp telepítését engedélyező
Viszont ezeket mindig megelőzi valamilyen adatnak a bekérése (kártya vagy netbank user+jelszó) hogy valamit tudjanak kezdeményezni.
Mi volt az sms szövege? ha banki, abból már tudni lehet, hogy pontosan mihez volt.
előzmény nagyon fontos, a jelszavadat meg a felhasználónevet megadtad, beléptek vele és akkor kaptad az SMS üzenetet?
Azonnal változtasd meg.
Itt szórakozol a gyk-n, közben meg múlik az idő!
Hívd fel a bankod ügyfélszolgálatát!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!