Microsoft-t miért nem zárják börtönbe mert hogy feltöri a titkosítót fájlokat?
Nagyon erősködik hogy kell már Microsft fiók a Windowshoz.
Külföldi oldalakon lehet olvasni hogy nagyon sok náluk a hacker támadás lopás, de nem tesz ellene, meg ő is lop feltöri a titkosítót fájlunkat.
Sok náluk a Windows frissítési hibák is, ami már túl megy minden határon jó lenne ezt a céget be perelni és meg ő-ni őket mer már nagyon tele van a micsodám velük mindent elrontanak.
Ha én a gyárba és a kollégák is így dolgoznánk akkor az autók is semmire valók lennének.
A cikk:
"Microsoft-t miért nem zárják börtönbe mert hogy feltöri a titkosítót fájlokat?"
Leginkább azért nem, mert egy vállalatot nem lehet börtönbe zárni. Börtönbe zárni esetleg a vállalat vezetőit, illetve bűncselekmény esetén az alkalmazottait lehet.
"feltöri a titkosítót fájlunkat"
Azt megnézném, hogy az én titkosított fájljaimat feltöri. Mondjuk HA igaz, amit a cikk írt (a prog.hu azért inkább bulvár, mint szakmai oldal), az tényleg genyóság, de ha betartjuk azokat a játékszabályokat, amiket jobb helyeken általános iskolás korunkban már belénknevelnek, akkor esélyük sincs feltörni. (Biztonságos jelszó... minimum 8 karakter, nehezen kitalálható, ne legyen értelmes, legyen benne kisbetű, nagybetű, szám, speciális jel, és ne egyezzen sem a fájlnévvel, sem a felhasználó valamely adatával.) Ráadásul ha valami valóban titkos, akkor ne írjuk meg a jelszót ugyanabban a levélben. (És/vagy szokjunk rá a PGP-re.)
"Nagyon erősködik hogy kell már Microsft fiók a Windowshoz."
"Sok náluk a Windows frissítési hibák is"
Ezek kétségtelen tények. De senki nem fog pisztolyt a fejedhez, hogy az ő termékeiket kell használnod.
"jó lenne ezt a céget be perelni és meg ő-ni őket"
A tömeggyilkosságnál egyszerűbb megoldás nem használni a termékeiket. (Ha egyenként kivégeznéd az alkalmazottaikat és vezetőiket, utána sem lenne ráő lehetőséged...)
"Jó, de nagyon dühös lettem.
Nem csodálkozom hogy sokan ReviOs Windowst használnak."
Mondjuk egy zárt forrású, nem moduláris kereskedelmi termék buherált verziója sem az, amiben vakon bíznék.
(Egyébként ha megsemmisítenéd a Microsoftot, akkor ReviOS sem lenne már sokáig, tekintve, hogy a Microsoft oprendszerének a buherált változata.)
#4 "Nem kevés esetben azonban elkerülhetetlenül kénytelen vagy használni."
Ez Szirty kolléga vesszőparipája. Mindössze az ezzel a baj, hogy ez nincs így. Másik hasonló kérdésnél már kifejtettem: 1% alatti azok aránya, akiket tényleg komoly hátrány érne, ha nem egy adott operációs rendszert (nem csak a Windowsra vonatkozik) használnának. Főleg, ha az otthoni felhasználást nézzük. A maradék 99%-nak meg igazából édesmindegy.
Én 10 éve használok Linuxot. Egyszer sem éreztem azt, hogy bármi hátrányban lennék, sőt...
"Akkor kedves utolsó akkor inkább kerüljön ki a fontos adataink a netre ami le volt titkosítva?"
A titkos adatainkat biztonságosan kell tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!