Megbízható 200GB tárhely méretű asztali gépek nagyjából mennyibe kerülnek? 12 éve nem vettem már asztali gépet, és nem vagyok tisztába a mai helyzettel
Újonnan egy jó gépet összerakni 120ezer környékén lehet. Vagy használtan egy üzleti gépet 40ezerért.
A "200GB tárhely" ma már lényegtelen információ, ez a minimum. Ekkora SSD 6ezer forint.
Az adathordozó kis tétel:
Egy 256 GB-os SSD körülbelül 6-8 ezer Ft, egy 1 TB-os HDD pedig kb. 14-15 ezer Ft.
Az asztali gépnél inkább a processzor és a videokártya a kérdés, attól függ, hogy mit akarsz majd a gépen csinálni.
Amúgy nem (igazán) függ az adathordozó az asztali gép milyenségétől/erősségétől, tehát nem kell erős processzor, videokártya hogy működjön egy vagy több ssd/hdd.
Ha kevés lenne a tárhely, akkor lehet még venni és hozzácsatlakoztatni a géphez (kérdés, hogy mennyi fizikai hely és csatlakozó van az adathordozóknak).
Nem igazán értem a tárhely miért mérvadó ebben a kérdésben.
Van egy pc ami ér hardveresen 1 milliót, de csak egy 6 ezer forintos 250GB-os SATA SSD van benne. Remélem érted a hasonlatot.
Ezek nem beépített adathordozók mint mobil esetében, ahol a GB/forint 50x többe kerül mint egy asztali PC esetén.
Ha gépet akarsz venni, linkeld be ide vagy tegyél fel egy új kérdést róla, aztán meglátjuk hogy megéri vagy sem.
Ha csak adat tárolásra kell, simán elég valami nagyon alap proci+lap, lényeg az hogy új legyen és márkás.
Gpu nem kell, táp meg valami jónevű kis 300w is elég.
Szerintem újonnan is 30-50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!