Felhőalapú szolgáltatás, ahol előfizetésnél előre lehet fizetni egy évet?
Minden lehet csak ne Microsoft bocsi :)
Ráadásul nekem olyan kellene, amelyik képes feltölteni például egy tikosított konténerfájlt is a felhőbe. Nekem veracrypt-el van egy kb. 85GB-s konténerfájlom titkosítva, olyan felhő kellene amelyik nem ellenkezik ha én ezt így egyben felraknám. Már csak azért is, mert 85GB-nél már biztosan elő kellene fizetni, de akkor ne legyen már potyára. Csakúgy titkosítás nélkül tuti nem raknám fel, még ha azt mondja a felhő, hogy ők majd tikosítva tárolják úgy sem.
Google one.
De gondolom az sem jó, meg semmi nagy cég.
Ha olyan titkos a dolog, nem hiszem hogy egy felhőben kéne tárolnod, inkább valami helyi NAS, vagy külső hdd, azokból is 2 darab.
Google drive-ra gondoltam én is, hát annyira nem államtitok, de végülis annyira meg személyes, hogy másoknak nem szívesen engedném hogy turkáljanak benne.
Én már a gépen titkosítottam a számomra fontos fájljaim, csak az a kérdés, hogy a google engedi-e feltölteni titkosított konténert. Ahogy néztem van éves előfizetés, de még meg kell néznem bővebben. Külső hdd-n is megvan, 2 példányban szintén titkosítva veracryptel, de ha esetleg leégne a ház, amíg nem vagyok otthon, vagy kirabolnák a lakást, vagy bármi akkor harmadik mentsvárként valami távolabbi helyen is szeretném őket tudni.
365-öt használok, backup-ra meg a Duplicati-t. Ez titkosítva backup-ol, és értelmes méretű file-okra darabolja a mentést (4-500 GB, de nem egybe tölti fel, így biztosabb). Jó ideje így használom, nem sírnak érte, hogy mik ezek :-) Azért maradt ez, mert extra szolgáltatásokban nekik van a legtöbb, amit tudnak adni, és bár annyira sokat nem használok office-t, időnként jól jön (meg annak a pár embernek, akinek ugyanezt tudom adni az előfizetésen keresztül).
Képben volt a Backblaze, de szerintem csak backup-ra drága, ráadásul ha restore-olni kell, azért külön fizetsz.
Képben volt a Google drive is, de furcsa módon nekik semmilyen normális megoldásuk nincs Linuxra (fizetős van, működik is, de a tárhely + kliens már drága).
Köszönöm a válaszokat, nekem igazából a google one nem lenne probléma. Ahogy elnéztem van lehetőség éves díjat fizetni. A szerződési feltételeik nem igazán tetszettek, de mivel úgy is titkosított állományt töltenék fel lényegtelen. A kérdés már csak az, hogy egy 85GB titkosított kötetet,
amely egy mappában van képes-e feltölteni?
Előfizettem google one-ra. A 160GB-s titkosított konténerfájlt, amiből 85Gb foglalt 37 óra altt szeretné felpakolni. :)
Van erre valamilyen másik opció, hogy gyorsabb legyen? A net nem valami erős, de mobilnet meg ettől is lassabb, vagy ezt mások is így szokták, ez a szokványos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!