NCoreon mi az a seedelés?
Új vagyok nCoreon. Néhány filmet töltök le, néhány játékot stb
Feltöltött adatmennyiség megstb. Ezek mire jók?
Max. 5 gépről bejelentkezhetsz elvileg, de ez is le van írva egyébként a felhasználási szabályzat környékén.
Szóval igen, így is csinálhatod.
Meg amúgy szerintem ezt se veszik olyan véresen komolyan, csak ne lógjanak több százan ugyanazon a fiókon.
Nem lesz semmi baj, ennyire nem figyelik. A lényeg a seed kötelezettség legyen teljesítve, hogy milyen eszközről tök mindegy.
Szoktam seed -elni a laptopról amin Deluge megy, az asztali gépről Windows alatt qBittorrentel. Meg a TV BOX -ról is amin Coreelec fut Transmisson kliensel. Már rég páros lábbal rúgtak volna ki az Ncore -ről ha nem lehetne.
Nagyon durván leegyszerűsítve a lényeg, hogy ezek a dolgok nem az oldalon vannak fent, hanem felhasználók gépein. Amikor letöltesz egy filmet, gyakorlatilag mások gépéről töltöd át, a torrent oldal csak segít összekapcsolni ezeket a gépeket.
Szóval igen, mikor seedelsz a gépeden foglalják ezek a cuccok a helyet (és lásd egyéb sorstársaid gépén). És azért kötelező seedelni, mert ha mindenki csak letöltene, de senki se seedelne, gyakorlatilag nem lenne kitől letölteni és meghalna a rendszer.
De ez ennél sokkal normálisabban van leírva az oldalon én csak igyekeztem összefoglalni, úgyhogy én is nagyon ajánlom, hogy olvasd el. Egyszer elég megérteni.
Köszönöm szépen a segítséget. Így már világosabb.
Most minden letöltött torrentet újra letelepítek egy hddra. Mennyi ideig kellene seedelni? 48 óráig egyhuzamban?
Ja, és minden torrent oldal így működik. A seedereknek van meg a teljes cucc. Ha te elindítasz egy letöltést leecher leszel. Ha már van egy szelet, letöltve, akkor azt már viheti is tőled a többi leecher. Ha letöltötted a cuccot 100%-ig, akkor megosztó lesz belőled is (seeder). Ebből látható hogyha nincs egy seeder sem, akkor senki nem tudja teljesen letölteni a cuccot.
A zárt oldalak ezért csinálják a letöltési azabályokat. Az NC-n meg tudod nézni, hogy a torrentet meddig kell még megosztanod.
Ativitás/Seed kötelezett torrentek. Ami itt szerepel, azt kell még visszaosztani.
Gondolom beleestél a tipikus kezdőcsapdába: megláttad a bőséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!