Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » NCoreon mi az a seedelés?

NCoreon mi az a seedelés?

Figyelt kérdés

Új vagyok nCoreon. Néhány filmet töltök le, néhány játékot stb

Feltöltött adatmennyiség megstb. Ezek mire jók?

2023. ápr. 23. 18:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%

Max. 5 gépről bejelentkezhetsz elvileg, de ez is le van írva egyébként a felhasználási szabályzat környékén.

Szóval igen, így is csinálhatod.

Meg amúgy szerintem ezt se veszik olyan véresen komolyan, csak ne lógjanak több százan ugyanazon a fiókon.

2023. ápr. 23. 19:13
 12/28 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Ha vissza seedelem a dolgokat (kb eddig összvissz 70 gb) akkor a hely az én pcmről lesz lefoglalva vagy mi?
2023. ápr. 23. 19:14
 13/28 P.O.C. ***** válasza:
85%

Nem lesz semmi baj, ennyire nem figyelik. A lényeg a seed kötelezettség legyen teljesítve, hogy milyen eszközről tök mindegy.

Szoktam seed -elni a laptopról amin Deluge megy, az asztali gépről Windows alatt qBittorrentel. Meg a TV BOX -ról is amin Coreelec fut Transmisson kliensel. Már rég páros lábbal rúgtak volna ki az Ncore -ről ha nem lehetne.

2023. ápr. 23. 19:18
 14/28 P.O.C. ***** válasza:
85%
Addig még vissza ne seed -elsz természetes hogy le lesz foglalva, hiszen nem tudsz seed -elni meglévő adatok nélkül. Ha kiment a seedkötelzettek listájából utána törölheted.
2023. ápr. 23. 19:20
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon durván leegyszerűsítve a lényeg, hogy ezek a dolgok nem az oldalon vannak fent, hanem felhasználók gépein. Amikor letöltesz egy filmet, gyakorlatilag mások gépéről töltöd át, a torrent oldal csak segít összekapcsolni ezeket a gépeket.

Szóval igen, mikor seedelsz a gépeden foglalják ezek a cuccok a helyet (és lásd egyéb sorstársaid gépén). És azért kötelező seedelni, mert ha mindenki csak letöltene, de senki se seedelne, gyakorlatilag nem lenne kitől letölteni és meghalna a rendszer.

De ez ennél sokkal normálisabban van leírva az oldalon én csak igyekeztem összefoglalni, úgyhogy én is nagyon ajánlom, hogy olvasd el. Egyszer elég megérteni.

2023. ápr. 23. 19:26
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy érted, hogy a seedeléstől több helyet fog foglalni a gépen a letöltött anyag, akkor nem. A már meglévő tartalomból másolsz tovább mások gépére adatot. Ha egy tartalmat például 3-szor visszatöltöttél (pl. 1 GiB letöltés és 3 GiB feltöltés), akkor a már meglévő 1 gigányi anyagot osztottad meg háromszor, nem keletkezik belőle 3 GiB foglalt hely (azt mindet átküldted másnak, ez maga a seedelés).
2023. ápr. 23. 19:30
 17/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget. Így már világosabb.

Most minden letöltött torrentet újra letelepítek egy hddra. Mennyi ideig kellene seedelni? 48 óráig egyhuzamban?

2023. ápr. 23. 19:36
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Összesen 48 órát. Abbahagyhatod bármikor, csak hó végéig jó lenne ha kikerülne a listádból, mert erre van korlátja a felhasználóknak.
2023. ápr. 23. 19:39
 19/28 anonim ***** válasza:
88%
Könyörgöm, olvasd át a Wikit, mert mind le van írva (2-6 hét alatt és összesen 48 órát kell aszerint, hogy a hónap melyik felében kezdted el a letöltést, tehát meg van ez egy kicsit bonyolítva). Vagy legalább az Aktivitás menüt figyeld, ott számolja neked.
2023. ápr. 23. 19:44
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és minden torrent oldal így működik. A seedereknek van meg a teljes cucc. Ha te elindítasz egy letöltést leecher leszel. Ha már van egy szelet, letöltve, akkor azt már viheti is tőled a többi leecher. Ha letöltötted a cuccot 100%-ig, akkor megosztó lesz belőled is (seeder). Ebből látható hogyha nincs egy seeder sem, akkor senki nem tudja teljesen letölteni a cuccot.

A zárt oldalak ezért csinálják a letöltési azabályokat. Az NC-n meg tudod nézni, hogy a torrentet meddig kell még megosztanod.

Ativitás/Seed kötelezett torrentek. Ami itt szerepel, azt kell még visszaosztani.

Gondolom beleestél a tipikus kezdőcsapdába: megláttad a bőséget...

2023. ápr. 23. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!