Jófogáson szabad megadni az email címemet?
Kamu, ezzel a sablonszoveggel jon az osszes csalo. Fb marketplacen-en szorol szora uganezt kuldte valami kecskeb.szo, el is hajtottam.
A modszer az, hogy a mailcimeddel felvertezve immaron a jofogas naplozott, ellenorzott rendszeret kikerulve tud meses ajanlatokat tenni, akar masfelszer annyit fizetne a termekert, persze 'letetbe' hekyezi az osszeget ami allitolag akkor szabadul fel, amikor elkuldod a feladast igazolo kodot, e-mailt, akarmit.
A tobbi sejtheto: az osszeget sose helyezte letetbe, az igazolas hamis, a cuccot meg mar feladtad Lengyelorszagba, Belaruszba, vagy Litvaniaba es sose latod tobbet. Nyilvan penz se jon, ugye.
Kitalalom: hasznalt iPhone es az itthoni ar duplajat adna erte?
Ezek mind kamu üzenetek. Az a lényege, hogy megadod az email címed és valamilyen kamu weboldalon keresztül pénzt fognak kérni tőled. Azért csinálják ezt, hogy ne lássa a Jófogás a privát üzenetben, hogy milyen csalással akarnak pénzt kicsalni az emberektől.
Plusz az email címed bekerül egy adatbázisba, és innentől kezdve folyamatosan bombázni fognak különféle spam üzenetekkel.
Ilyen üzeneteket én is nap min nap kapok: [link]
Bővebben pedig itt találsz infót: [link]
Nem iPhone, igazából egy 3-4 ezer forintos dolgot akarna venni, de nem akartam megadni az email címemet. Még nem írtam neki vissza.
Köszi.
Nyugodtan írj vissza neki, csak semmi valós infót ne adj meg. Valami random kamu email címet írj meg neki. Lehet velük játszani, én szoktam is :D
Játszom a hülyét, mint aki nem érti miről van szó. Ezek nem magyarok, hanem valami kelet európai szarok (litván, ukrán, moldvai), így google fordítóval irkálnak, és sokszor félrefordít valami a translate, aztán mindenféle értelmetlen baromságot írnak vissza :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!