Ha tört magyarsággal írt üzenetben kérnek email címet, nehogy adjatok bármilyen adatot, jofogason, fb-on stb, adathalász csalók. Tudtad?
Az e-mail címet csak kapcsolatfelvétel miatt kérik, önmagában az még nem veszélyes. Mivel az internethasználat veszélyeit nem tanítják sehol vagy nem hangsúlyozzák eléggé, de legalábbis nem része az általános műveltségnek, így rengetegen bedőlnek az ilyeneknek. A másik véglet, mikor mindentől retteg a laikus, és nem mer a neten sehol fizetni, mert beleültették a fejébe, hogy ha megadja a kártya adatokat akár egy banki fizetési felületen is, akkor ellopják a pénzét.
A kérdés ebből a szempontból jogos, túl kevesen "tudnak". Ez viszont nem valós kérdés amit feltettél, és olyan helyen írod le, ahol a szerepek fordítva vannak, és a válaszolók osztják az észt, nem a kérdezők, így itt ezzel újat nem mondasz senkinek. Figyelmeztetésként ott érdemes ezt közölni, ahol sokakat elér, pl. egy közösségi oldalas bejegyzésben.
Akiket nem érint, nyugodtan tovább olvasgathatnak, és nagylelkűen meghagyhatják azoknak az infót akik még nem értesültek volna róla.
Ezt nem lehet elégszer leírni, még mindig sokan nem hallottak róla. Nem kell kikérni magatoknak, hogy megint kellett olvasni, ennyi.
-as! Óriásit tévedsz! Én a napokban jártam meg, email címet kértek, megadtam, majd arra küldték a jófogásnak álcázott csaló oldalt, ahová beléptem, rá 5 másodpercre hívott a bankom, hogy megpróbáltak feltörni a fiókom, és zárolni kellett a netbankomat, majd újat nyitni.
Email címemen kívül semmit nem adtam meg.
5: Csak az nem esett le, hogy itt kérdezni szoktak, nem pedig " postolgatni ". erre van kismillió másik platform....
Örülj neki hogy nem jelentette senki, mert már rég nem lenne itt ez a " kérdés ".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!