Akinek van személyes tapasztalata Asus felső kategóriás routerek közül melyik az amelyik le tudja fedni egy családiház wifi ellátását akár a kertben is?
Nekem rt-ac66u-m van, nagyon sokáig használtam gond nélkül. Most is csak a telekomos bigyó miatt került parkolópályára. De lehet felrakom még a melléképületbe pont azért hogy ott is legyen net.
Az ekkora lefedéseket nem egyetlen bazinagy routerrel lehet megoldani, mert - ahogy írod is - hiába a méret és a sündisznós kinézet, attól még nem lesz elég a teljesítmény. Tele kell pakolni ezsközökkel a kivánt területet.
A 40 méter nagyon sok egy routernek. Az ablakról meg nem tudjuk milyen. Ha valami hővédős cucc, akkor azon lehet hogy van felgőzölve valami fém réteg ami miatt ugyanúgy lepattannak róla a rádiójelek mint a vasbetonról. Ekkora távra kábellel kell elvinni a netet és ott rátenni a wifit.
en repeatert nem akartam mert gyors netet akartam.. az iot eszközök nem igényelnek gyors netet, de vannak wifis cuccok (tabletek etc, sőt most lányom is wifis asztali gépezik mert örökké átrendezi a szobáját), egyik tévé is wifis, kamera rendszer is, tehát van wifis forgalom is.
Simán annyi van, hogy minden router ap modeban van dhcp letiltva, SSID password és settings egyezik. Tökéletesen üzemel a 3 cucc együtt és lefed mindent. Néha a telefon ragaszkodik az eredeti AP-hez és már csak akkor vált, amikor szerinte nagyon gyenge a jel, akkor már tényleg gyenge, de végülis ráveszi magát. Ez mehetne finomabban, de erről a telefon tehet.
Biytos jo az a mesh, a xiaomi routerem is tudja, de nincs másik ilyen a házban, és úgy tűnik hogy nem is kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!