Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Terhelt a wifim, ez megoldás...

Terhelt a wifim, ez megoldás lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Olyan problémával küzdök hogy lassú a wifi otthon és ennek az oka vszeg a wifi ruter mert minimum 12 eszköz folyamatosan csatlakozik a ruterhez és szerintem itt jön ki a netem "olcsóssága" mert egy sagecom rutert adtak hozzá ami sehogy sem szereti ha bekapcsolom az 5ghz opciót mert kb ki is fagy az egész.

Flip netünk van ami kb 300mbit névlegesen és kábelen tényleg meg is van viszont 2.4ghz-s wifin sosem mértem 35mbit nél többet és ezen osztozunk minannyian.

A kérdésem az hogy ha beruháznék egy wifi 6os AX es ruterre akkor az javitana a helyzeten?

Pl: Linksys Hydra Pro 6E , ASUS TUF Gaming TUF-AX4200 , TP-Link Next-Gen WIFI 6 Gigabit Archer AX11000

2 gyeröc van akik játszanak külön külön, és a gépük wifire csatlakozik , van 2db 4k-tvnk , és én meg a NAS on lógok és töltögetek , van 4 db IP kameránk ami ugyan úgy wifire csatlakoznak és akkor tab + telefonok.

Maga a telekom flip internettel nem hiszem hogy gond lenne viszont a ruter az nagyon "gagyi"...

Mivel kábelen tényleg ki tudom hajtani a 300mbit et probléma nélkül így elég egy új rutert venni és azt kábelen összekötni a régivel és onnantól csak beállítani és a wifi+kábeles részét már az kezelné?

2023. márc. 14. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem.

Erre az a megoldás hogy minden PC, TV, NAS, lehetőleg a laptopok is utp kábellel legyenek bekötve. Csak a telefonok, tabletek maradjanak wifin.

2023. márc. 14. 17:11
 2/10 anonim válasza:
Lopod a WiFi-t? Vagy a tiéd az is fontos
2023. márc. 14. 17:15
 3/10 A kérdező kommentje:

A kábelezés nem megoldható.

2/ lopom a netet? Ezt miből szürted le? vagy miről beszélsz?

"szerintem itt jön ki a netem "olcsóssága" mert egy sagecom rutert adtak hozzá"

"Flip netünk van ami kb 300mbit névlegesen és kábelen tényleg meg is van"

Kiegészítem akkor hogy rendben legyen.

flip internetet veszünk a telekomtól

2023. márc. 14. 17:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Az nem lehet opció, hogy szolgáltatónak visszaadod a router-t és veszel egyet, amely igényeidnek megfelel és amiről jókat írnak?

Ha visszaadás nem lehetséges, akkor is használhatsz egy általad vásárolt router-t, vagy egybe van építve a modemmel amit szolgáltató adott?

2023. márc. 14. 18:28
 5/10 DK-s ***** válasza:

#4-nek:

Nem opció. Nekem is Flip-em van, és saját router-ük van, amin még jeszót sem tudsz változtatni. Nem tudod megvenni, csak bérelni engedik. Mint ahogy a set-up boxot is. Mindenen egyedi szoftver fut.

2023. márc. 14. 18:43
 6/10 A kérdező kommentje:

A legegyszerübb megoldás lenne nekem is ha visszaadnám és vennék 1 et és direktbe azt használnám viszont a bajom az hogy koaxon jön a jel vagyis ez a vacak sagecom ruter elvileg kell hogy valahogy a jel bejöjjön ezért gondoltam hogy egyszerűbb csak egy 0.5m es cat5e kábelel összekötni a sagecom ot (ezen ki is kapcsolnám a wifit hogy ne terhelje) és --> direktbe összekötni az új Linksys Hydra Pro 6E-vel ami innentől mint wifi ruter müködne de pl a Nas t kábelen is ebbe kötném bele.

Azt tudom hogy 3 napon keresztül ment a kb 300mbit es letöltés (ekkora a netünk) folyamatosan a sagecom (telekom flip) ruteren és nem okozott gondott neki , persze itt a synology nas utp vel volt direktbe összekötve .

2023. márc. 14. 18:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Mögé kötnék egy router-t és csak azt használnám, ahogy gondolod. Annak a SSID-jét és a router SSID-jére semmit se csatlakoztatnék.
2023. márc. 14. 19:18
 8/10 A kérdező kommentje:
Mármint a sagecom ot (flip ruter) inenntől kezdve kb egy "fejlett" koax -> utp átalakítónak használnám ugye?
2023. márc. 14. 19:20
 9/10 A kérdező kommentje:
azaz az inenntől kezdve csak átalakitó és minden mást a hydrán végzek .
2023. márc. 14. 19:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Amelyik eszközöd tudja az 5G-s wifit, azon használd azt.
2023. márc. 14. 19:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!