Miért hiszik sokan, hogy az a facebook profil biztosan kamu, akinek nincs kint semmilye nyilvánosan, csak egy “csak én” láthatósággal beállított profilképe?
Rendszeresen megesik, hogy nem vesznek be csoportokba, egyszer meg is írták, hogy azért, mert kamufiókos vagyok.
Nem vagyok az egyébként, csak nem osztok meg semmit és az ismerőseimet is csak én láthatom. Komolyan ennyire ki kell mindent világ elé tárni? Vagy aki csak azért van fent facen, hogy csoportokra, hírekről való értesülésekre használja, és nem pakolja ki a fél életét az már kamu?
Ma nagyon felhúztak ezzel.
Olyan szempontból meg tudom őket érteni, hogy nyújt egy bizonyos fokú biztonság- és bizalomérzetet, ha látszik ki van a monitor túlsó oldalán.
Ha körbenézel más közösségi médiákban is, akkor érezheted a különbséget, hogy mennyire más légkört tud teremteni, ha az emberek 50%-la, illetve 90%-a maszk mögött van. Sőt! Szintén mennyire más a gyakorikerdesek.hu, ahol még a válaszaidat sem lehet összekötni.
Ez igaz, de fent van a valós képem. Ráadásul egy szépség sem vagyok, tehát nem hihetik azt sem, hogy “széplányok” képét lelopom és egy szőrös pasi bújkal a fiókom mögött. :D
Jó, persze, én is megértem, de sosem tudni, ki van egy fiók mögött. Egy kamu is szerezhet sok ismerőst, akit kitesz nyilvánosba. Én nagyon minimálban nyomom a face-t. 79 ismerősöm van és még ők sem láthatják a profilképemet. Mármint nem lájkolhatják, kommentelhetik és csak a közös ismerősöket látják. Meg annyit, ha megosztok valamit pl eltűnt kutyust, vagy véradós plakátot, ilyesmit, de azokat is törlöm, akikor aktualitását veszti egy poszt.
1. semmiJe
2. nincs olyan, hogy "csak én" profilkép
3. amúgy jogos
Igen, igazad van, eredetileg úgy akartam fogalmazni, hogy semmilyen kép, aztán átrendeztem; ez meg így maradt.
Van olyan, hogy “csak én” beállítás a profilképnél. Azaz, csak te nyomhatsz rá reakciót, senki más és kommentet sem írhatnak. Ettől még persze látszik, de nem látni semmilyen más adatot róla.
Nem tudom, miért jogos az, hogy hü%ének nézik azt, aki nem pakol mindent a világ elé. És mondjuk emiatt nem vesznek be adás-vétel csoportokba (oké, sok a csaló, jogos, jogos, de ennyi erővel bárki lehet az), vagy érdeklődésemnek megfelelő csoportokba.
Így jártál
vagy érvényes rád a csoport házirendje vagy nem
ha nem nem vesznek be ennyi
úgy ahogy neked jogod van megszabni, hogy mit osztasz meg, a csoportnak is joga van eldönteni, hogy kit fogad be
De van profilképem, csak nem lehet likeot dobni rá.
Amúgy azért nem, mert nem vagyok egy népszerű, se túl szép egyén és nem akarom, hogy 10-20 like legyen rajta és kész. Az szerintem hülébben fest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!