Mit tegyek, hogy nyitott legyen egy portom?
Üdv!
Próbálom röviden:
Telekom szolgáltató, Sagemcom 5655v2 AC router.
Linux Mint rendszer, Qbitorrent torrent kliens, laptopon használva.
Tudok portot nyitni, de magától bezáródik egy idő után. Gondolom másik IP-t kapok, így ugrik a saját kivétel, amit írtam a routerben a port forwardnál.
Legutóbb annyi mindennel próbálkoztam, hogy már a routert sem értem el a saját IP-jén keresztül, úgyhogy reseteltem az egészet.
Mit kellene be/átállítanom? Megy a portnyitás, csak nem marad úgy.
Vagy állíts be a router DHCP-szerverében fenntartott IP-címet a Linux Mint-es kliensnek (Hasonló Sagemcom eszközben: DHCP --> Add reserved address), vagy a Linux Mintben állíts be statikus privát, belső hálózati IP-címet a Sagemcom hálózati tartományán belül (általában 192.168.1.0/24), de a DHCP-szerver tartományán kívül.
Vagy használj UPNP-t, és a qBittorrent automatikusan nyit portot a routeren (ezt be kell kapcsolni a routeren is).
Ezen kb sehogy, mivel sajnos elég bugos a szoftvere
Venni kellene egy routert és azt használni a pppoe kapcsolatra
#3: Miért kellene költségekbe vernie magát? Felesleges.
Ha hibát vélelmezel felfedezni, akkor meg értesítsd a szolgáltatót.
Elfogtam egy üzenetet, a lényegét közlöm:
" [link]
Itt kellene állítanom? Ha igen, pontosan mit?"
A mellékelt képen az "Add reserved address" gombra kell kattintani és a gomb alatt megjelenő táblázat új sorában:
* a Device name oszlopnál a lenyíló listában kiválaszthatod az eszközöd VAGY (ha nem szerepelne a listában)
* a MAC address mezőben megadhatod a routerre csatlakozó interfész MAC-címét (ezt Linux Mintben úgy derítheted ki, hogy a tálcán jobb egérgombbal rákattintasz a hálózati interfészt jelző ikonra - [link] - majd kiválasztod a Kapcsolatinformációk menüpontot, ahol a Hardvercím mellett megtalálod a MAC-címet)
* az IPV4 address mezőben meg beírhatsz egy 192.168.1.2 és 192.168.1.253 közötti IP-címet (alkalmasint a tartomány elejéről érdemes)
ha mindent kitöltöttél kattints az Apply gombra a beállítások véglegesítéséhez.
A megadott IPV4-címet pedig felhasználhatod a Port forward esetében (Access control --> Port forwarding) az Internal host mezőben.
" A 2. ötletedben teljes a sötétség, pár hete használok Linuxot és szinte csak netezésre."
Az sem annyira bonyolult: ugyancsak jobb klikk a hálózatot jelző ikonra - [link] - majd Kapcsolatok szerkesztése menüpont, kiválasztod az aktuálisan használt hálózati kapcsolatot, a bal alsó sarokban kattints a fogaskerék ikonra (Kiválasztott kapcsolat szerkesztése), IPV4 beállítása fül, Módszer: Kézi, a További statikus címek résznél a Hozzáadás gombbal létrehozhatsz statikus címet: a Cím mezőben beírhatod például, hogy 192.168.1.2 a Hálózati maszkot automatikusan kitölti 24-re, az átjárónál meg megadhatod a 192.168.1.1-et. A További DNS kiszolgálóknál meg adhatsz meg DNS-kiszolgálókat - akár a routered IP-címét (192.168.1.1), akár más DNS-kiszolgálót vesszőkkel elválasztva.
Köszi szépen, mindkettőt megcsináltam, és mindkettőnél ugyanúgy zárva a port (a portchecker.co szerint).
Az összes f__om kivan az egésszel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!