Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A legprimitívebb indavideos,...

A legprimitívebb indavideos, videás videók olyan szinten fagynak a gamer laptopom, hogy az ősrégi vackon nem volt ilyen probléma. Ez a net gyengesége miatt lehet, vagy vírus?

Figyelt kérdés
Kikészülök már tőle. Alaphangon 10szer kell újraindítani egy órás videókat.

ma 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:

- "gamer laptop": ez nem jelent semmi

- "vírus": (szarkazmus) pont ez fogja neked lassítani a videókat heccből... :D

- "net gyengesége": egy adatátvitel nem csak a netedtől függ

Ami fogalmat keresel az a "szűk-keresztmetszet".

- Időbe telik, míg összerakják a csomagot (szerver)

- Időbe telik, míg megérkezik (hálózat)

- Időbe telik, míg kicsomagolod (géped)

Csak ugye az "utazás" a hálózaton is több komponensen halad át: szolgáltató internete, gerinchálózat, te szolgáltatásod sebessége vagy bármilyen QoS, ami közbe van ékelve.

Bármelyik komponens lesz a legkisebb sebességű, az lesz a sebesség. Lehet neked 10Gb/s-es neted vagy atomerőmű géped, de ha én:

- Ha tudnám 1Gb/s-el tolni, de QoS-em leszűkíti 10kb/s-ra, akkor adat torlódás miatt én is 10kb/s fogom küldeni, így te is így kapod.

- Ha csak 10kb/s-el tudom küldeni az adatot, de az szolgáltatásom tud többet is, akkor is csak 10kb/s-el fogod kapni.

ma 15:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor miért működött jobban a régi gépen, mint most? Mikor semmit sem változott a szolgáltató amit használok.
ma 15:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Mióta poén, hogy egy vírus lassítja a gép teljesítményét?
ma 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!