Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a hiba az internettel?

Mi lehet a hiba az internettel?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben random, egymástól teljesen független weboldalak nem töltenek be, hogy ha a vezetékes internetet használom. Bármilyen eszköznél ugyanaz a helyzet, asztali gép, laptop, telefon, tablet. Ha mobilnetre váltok, működnek ugyanazok az oldalak. Ha lekérek új IP címet, akkor is működik, de később egy másik oldal nem tölt be.

Vasárnap vagy hétfőn hív a szolgáltató, és tutira felteszik majd az "Ön eszközeiben van a hiba" című lemezt, ami nyilvánvalóan kizárt, hiszen mobilnetről működik, csak vezetékesről nem.

Mi lehet ez a hiba, mint mondjak majd a szolgáltató emberének, hogy meggyőzzem arról, amiben én biztos vagyok, vagyis hogy nem nálam van a hiba?

2023. jan. 7. 20:18
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Az újság az, hogy kicserélték az eszközt egy fél órával ezelőtt (mert ezek vasárnap is dolgoznak), de ugyanúgy megvan a hiba, pontosabban visszajött, mert tegnap új IP cím lekérésével elmúlott. Én voltam a hülye, hogy nem néztem meg addig, amíg a pasas itt volt. VPN-ről tökéletesen mennek az oldalak, vezetékes netről nem tölt be, vagy betölt, de nem tudok bejelentkezni, egy eszközzel sem.

Nagyon remélem, hogy nem megyünk most bele a Telekommal egy végeláthatatlan vitába, mert nagyon nincs kedvem ehhez. A következő mi lesz, az előfizetős onlien MMORPG játék szervereit nem fogom tudni elérni? Vagy a munkahelyem felhőjét? Vicc ez az egész, nincs olyan a szerződésemben a szolgáltatóval, hogy bizonyos oldalak nem fognak működni.

2023. jan. 8. 12:02
 12/18 anonim ***** válasza:

A hiba biztos, hogy nem nálad van, hanem a hiba központi. Mert ha nálunk lenne a hiba, akkor VPN-el sem menne.

Lehet, hogy írtad valamelyik kommentben, de a kérdésben csak az áll, hogy az utóbbi időben nem megy. Nálam szilveszter körül semmi baja nem volt. Jó, annyi, hogy esténként szarrá volt terhelve a hálózat, de azért nappal fel tud menni a letöltés 150 fölé is, ha olyanja van, csak fölöslegesen nem akarom terhelni a hálózatot VPN-el, ha amúgy nem lenne muszáj. De mindegy, a hiba biztos, hogy itt van, és nem ott! (Nyilván!)

2023. jan. 8. 12:48
 13/18 anonim ***** válasza:
Én is holnap lehet, hogy megint felhívom őket, mert ez már vicc.
2023. jan. 8. 12:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Decemberben vettem ezt észre először, akkor egy sima időjáráselőrejelző oldalt nem tudtam elérni. Áramtalanítottam a fost, kaptam új IP címet, utána működött. Két napja egy egyébként globális multicég webshopjába nem tudok belépni, VPN, mobilnet használatával gond nélkül működik. Egyébként a saját fórumjuk is tele van ilyen vagy hasonló hibákkal az elmúlt egy-két évből.
2023. jan. 8. 13:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Én a 2021-2022-es tanév során kollégista voltam egy Nyíregyházi gimnázium kolijában. Ez a koli Nyíregyháza szívében volt található gyakorlatilag. Ez ugyebár azt is jelenti, hogy ott a mobilinternet reggel is villámgyors, és este is gepárdozik. Ott még soha nem mértem 80 alatti letöltést, de a feltöltés az már visszafogta magát, mert az csak 40-50 körül ugrált, de jó az úgy. A koliban muszáj volt mobilnetet használnom, mert a kollégiumi internet egyenlő volt a nullával, mert mindenki rácsatlakozott, aztán a végeredmény az lett, hogy senki nem tudta rendesen az internetet használni.

Viszont egy időben pont úgy viselkedett a mobilnet, mint mosst. Akkor ráfogtam, hogy a Xiaomi csinálja, mert akkor egy Xiaomi készülékből jött a net a laptopom számára.

De aztán valamilyen rejtéjes módon ez a probléma egyik percről a másikra megjavult. Aztán telt az idő, időközben megszüünt az igény a mobilnetre, mert egyetemista lettem, és ott már kábelen kapom a szobába a netet, egyszóval most csak "itthon" használom a mobilnetet. És egészen mostanáig nem volt baj vele, de január első napjai óta kezdte el ezt csinálni ismét. De most ez már k.rvára nem a Xiaomi miatt van, mert a SIM kártya egy mobilrouterben van, vagy minek hívják ezt, azért, hogy ne kelljen telefont meríteni a hotspottal, és a család többi tagja is csatlakozhasson a korlátlan mobilnethez. Szóval passz, hogy miért nem rázzák gatyába a rendszerüket, mert tapasztalataim szerint a Telekomnak van a legjobb lefedettsége országszerte, mint vezetékes, mint mobilnet esetében.

2023. jan. 8. 14:35
 16/18 A kérdező kommentje:
Szerintem is jó a Telekom, nekem optikám van, zsír új hálózat, teljesen stabil le és feltöltéssel. De ezzel a dologgal nem tudok mit kezdeni, nagyon bosszantó.
2023. jan. 8. 14:40
 17/18 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most hülyeséget írok, de talán ez el is vezet a megoldáshoz. Mindenesetre a tapasztalataimat leírom, amit ma tapasztaltam, mert nagyon érdekes.

Történt ugyanis, hogy ma elfogytak a seedkötelezett torrentjeim az NCore-on, és úgy voltam vele, hogy kinyomtam a torrent klienst. Az internet szokás szerint le volt halva, tehát egyes oldalakat betöltött, egyes oldalakat viszont nem. A szokásos szertartást követően (A Telekom komplett családfájának a szidása, és a router újraindítása) után az internet szokás szerint megjavult, és most jön a csavar:

A sebesség felment az egekbe, és jó másfél órán keresztül ott is maradt. Aztán el kellett mennem, majd amikor visszajöttem, neteztem tovább, a kiváló sebességű internettel. Na mondom tök jó,, megjavult, akkor már letöltök az NCore-ról egy sorozatot, hogy estére legyen, mert esténként úgy is leterhelik a tornyot az emberek, és itt jött a turpisság. A sebesség drasztikusan leesett, és az internet pár perc alatt lehalt, mint régen. Megvártam, míg letotyog a sorozat, mondom biztos majd visszaáll a net a helyére, de nem így történt. Ugyan úgy be volt szarva, mint előtte. Itt már volt egy nemjó érzésem a torrenttel kapcsolatban, kinyomtam a torrentet, kinyomtam a routert, a routert vissza, a net ismét az egekbe emelkedett. Neteztem vele még 30-40 percet, miközben letöltöttem rendes letöltéssel vagy 10 GB-nyi adatot csak úgy tesztből, hogy arra mit reagál, tehát, hogy lehal-e, vagy sem. Miközben jött a cucc lefelé a Google Drive tárhelyemről, ilyen iskolai videók, szereplések, meg minden bánat, ami a középsuliban történt, aközben tudtam nyugodtan az internetet használni. Letöltődtek a videók, néztem egy speedtestet, a helyzet változatlan, a sebesség az egekben. Benyomtam a torrentet, nyomtam tracker frissítést direkt, hogy most csak azért is kommunikáljon, néztem speedtestet, a sebesség drasztikusan csökkent, és pár perc múlva az internet már le volt megint halva. Eddig juttottam most el, most ki van kapcsolva a torrent (Mondjuk jó lenne, ha ez nem így lenne, mert én mindig seedeltem, amikor csak tudtam), és a netem most jó.

Nem tudom, hogy te szoktál-e torrentezni, vagy hogy egyáltalán a problémánk közös alapú-e, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat.

Nekem jelenleg egy reklámtalanított UTorrent van.

2023. jan. 9. 16:26
 18/18 A kérdező kommentje:
Torrentezek, és én is csinálom, hogy ha nincs mit seedelni, akkor kikapcsolom, hogy ne egyen még minimális erőforrást se. De nekem nem sebesség problémám volt, az hibátlan, hanem hogy bizonyos oldalak blokkolódtak.
2023. jan. 12. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!