Digi Internettel volt valakinek olyan baja, hogy wifin keresztül szakadozik, és nem a router hibája?
Ha a routerre direktben csatlakozol, akkor is megszakad, vagy csak akkor, ha szórt jelre csatlakozol laptoppal/mobillal? Ha úgy általában bármilyen helyzetben, routerrel rossz, akkor tényleg más lesz a hiba. Ismerősömnek panelben be kell telefonálni DIGI-nek, mikor új routert szerzett, mert annak a címét kellett megadniuk a modem helyett, így lett egyáltalán internet. Persze, ott egyáltalán nem volt, neked meg szakadozik.
Ha minden beállítás szerinted stimmel, nincs beállítva az, hogy sűrűn dobja el az eszközöket és ossza ki újra az IP-ket, próbáltad már rögzíteni a MAC-hez az IP-t, nem zavar be más frekvencia (nincs túlzsúfoltság azon a csatornán), akkor talán megérne 4000 forintot az, hogy kijöjjön a DIGI-s szerelő, hátha mond valami okosat. Bár eddig eléggé analfabéta volt mind, akivel összefutottam.
Hátha mond majd valaki valami okosat, én nem tudom. Amúgy DIGI szerelős részével mi is szívunk. 80/40 a garantált minimum, a 200/50-es netből mi meg masszívan kapunk 93/55-öt, tehát mondhatni ki van maxolva a 100Mbps. Hiába mondjuk, hogy de hát ez így nem 200/50, nem értik mi a probléma, hiszen teljesítve van a 80/40, holott mikor közvetlenül az ONT-ből mérjük, akkor is ennyi, tehát már náluk van a gebasz/a doboz rossz (viszont mind a 4 portja gigabites papírforma szerint). Majd talán idén, egy évvel az emelések után ki lesz hívva valaki, de még arra se voltak hajlandóak válaszolni, hogy ha 4000 forintot kicsengettem a szerelőnek, majd megállapítja, hogy valóban velük volt a gond, sry, akkor visszaadják-e, vagy közlik, hogy ez is plusz költség lesz még. Mindenesetre az biztos, hogy hozzánk a 200/50-ből csak 100/50-jön.
Sajnos hiába jó amúgy a szolgáltatásuk, tényleg 2x szakadt csak meg eddig a 3 év alatt a net, akkor is csak karbantartás miatt, de a support az kritikán aluli, olyan mereven tartják magukat minden szabályukhoz, hogy az valami elképesztően idegesítő. A telefonos beszélgetések 99%-a az, hogy menjek be személyesen, ahol elmondják, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni, érdeklődjek telefonon, majd kapcsolnak valakit, aki tud rá válaszolni...
Szervusztok!
Előre bocsátom sem Digtv-m nincs, sem nem vagyok informatikus. A leírásból úgy tűnik nekem, hogy interneten jön a Digitv, azaz IP TV szolgáltatásról van szó!?
Minden esetre, ha routeren keresztül kell nézni a TV-t azt, vagy a szolgáltató saját routerével tedd, vagy a legmagasabb sebességűt kell megvenned. Különösen igaz ez a WIFIRE. Ha nem erről van szó, hanem csak a Wifis internet szakadásáról, akkor is igaz a fenti router-választási szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!