Mi lehet a hiba az internettel?
Az utóbbi időben random, egymástól teljesen független weboldalak nem töltenek be, hogy ha a vezetékes internetet használom. Bármilyen eszköznél ugyanaz a helyzet, asztali gép, laptop, telefon, tablet. Ha mobilnetre váltok, működnek ugyanazok az oldalak. Ha lekérek új IP címet, akkor is működik, de később egy másik oldal nem tölt be.
Vasárnap vagy hétfőn hív a szolgáltató, és tutira felteszik majd az "Ön eszközeiben van a hiba" című lemezt, ami nyilvánvalóan kizárt, hiszen mobilnetről működik, csak vezetékesről nem.
Mi lehet ez a hiba, mint mondjak majd a szolgáltató emberének, hogy meggyőzzem arról, amiben én biztos vagyok, vagyis hogy nem nálam van a hiba?

Nofene!
Nekem ugyan ez a bajom a Telekom mobilnetével, és nem csak nekem, hanem az egész környéknek elseje óta Kb. Megosztva a mobilnetet egy darabig minden működik szépen, aztán egyszer csak nem tölt be bizonyos oldalakat, Pl. Ezt, vagy a Speedtestet, viszont bizonyos oldalakat simán behoz (Google, Facebook, Ncore, Netflix). VPN mögül működik minden szépen, csak ezzel az a baj, hogy elnyeli a sebességem negyedét, és a pingre is rálapátol elég szépen, mint ha nem lenne a mobilnetnek is épp elég betegsége erre felé. Hívtam a Telekomot, náluk persze minden fasza (Hát hogyne, biztos azért nem megy a fél utcának a mobilnet megosztva január óta, de persze decemberben meg minden probléma nélkül igen!), és senki semmit nem mond. Viszont lefedettségileg meg a Telekom a legjobb választás nálunk.
Sajnos a településünk a világ segglyukán egy pattanás, vezetékes netet nem nagyon tudunk behozni.

Melyik az?
A 8.8.8.8?
Nálam ideig óráig működött, de aztán minden ment a régiben. A Cloudflare 1.1.1.1-et is próbáltam, de minden a régi.

Az előbb lemaradt, én ezt az oldalt szoktam használni arra, hogy megnézzem, hogy neten mi látszik a DNS-emmel kapcsolatban:
Csak meg kell nyomni a Press to check DNS gombot, és már látod is, hogy mit lát az oldal a DNS-eddel kapcsolatban.

Mi újság tegnap óta?
Nálam semmi. Nálam sajnos minden a régi. 5-10 perc aktivitás után lefagyik, és egy tucatnyi oldal nem válaszol, de némelyik viszont igen. VPN mögül tökéletes akár fél napon keresztül is (Lehet tovább is, csak még nem használtam szerintem 12 óránál tovább soha).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!