Játék videókkal lehet bevételt szerezni Youtube-n?
Arra gondolok, ha csak felveszem a játékmenetet, de nem rakom oda az arcom és nem is beszélek.
Ilyen videók alkalmasak bevételszerzésre?
De ez biztos?
Tapasztalat? Vagy csak tipp.
Lehet pénzt keresni, de te biztosan nem fogsz.
Akkora már a konkurencia, főleg game play videók terén, hogy esélytelen 2022-ben érvényesülni kezdőként, mint bevételszerző csatorna.
Naponta 1 millió, igen 1.000.000 órányi anyagot töltenek fel az emberek youtube-ra.
Szóval azon kívül, hogy nagyon sok dolognak teljesülnie kell mielőtt bekerülnél a partnerprogramba (1000 valós követő, 4000 megtekintett óra a videókon stb.) még a konkurenciát is lekell győzni, hogy a TE videóidat nézzék, ne másokét.
Ehhez pedig igényesen megvágott, szórakoztató tartalom kell. Nem 6-8 órás vágatlan egybegémpléjek.
Ja és a bevétel szintén sok dologtól függ. Hányan nézték TELJSEN végig a videót, hányan nyomták ki már az elején, hányan használnak reklámblokkolót, hányan skipelik a reklámokat stb.
Nem véletlen, hogy manapság már 10-15 percnél nem nagyon csinálnak hosszabb game play videókat. Ezt még hajlandók végig nézni az emberek, amivel sokkal több bevétel generálódik mint egy 1 órás videónál amit bele-bele tekerve néznének végig az emberek.
Pont ez a baj, hogy szerintem így szabálytalan.
Gondolj bele, hogy akkor ennyi erővel letöltök ilyen gémpléj videókat és feltöltöm. Kicsit vágok rajta itt-ott, hogy ne ugyanaz legyen.
Mivel nincs beszéd, nincs arc akkor honnan tudná a youtube, hogy nem az enyém?
Mi benne a szabálytalan?
Az a szabálytalan, hogy másét feltöltsd, amúgy meg megpróbálhatod, aztán majd meglepődsz, hogy milyen alapos algoritmusuk van ezen dolgok kiszűrésére, ugyanis messze nem csak hangot és arcot elemez.
Lehet.
Nekem 5 év alatt összejött 3 ezer forint. Bár azóta már átálltam a kommentáros videók készítésére, viszont az új szabályozás szerint, mivel nincs meg az ezer feliratkozóm, ameddig azt el nem érem, felfüggesztették a bevételszerzést. (Az arcomat és a személyazonosságomat továbbra sem szeretném nyilvánosságra hozni.)
Szóval: lehet, de ne ettől reméld a meggazdagodást. ;-) Ha valaha fog is hozni komolyabb pénzt, az nem 1-2 évvel a kezdés után lesz.
Egyébként ismerek olyan natúr gameplayeket közzétevő csatornákat, amik komoly feliratkozószámot értek el. Mondjuk a World of Longplays a maga 1,2 millió feliratkozójával azért nem nevezhető kevésnek.
"Gondolj bele, hogy akkor ennyi erővel letöltök ilyen gémpléj videókat és feltöltöm. Kicsit vágok rajta itt-ott, hogy ne ugyanaz legyen."
"Mivel nincs beszéd, nincs arc akkor honnan tudná a youtube, hogy nem az enyém?"
Ki tudja, mikor milyen fejlettségi szintet ér el a Youtube szűrőalgoritmusa. Beazonosítani meg nem csak beszéd alapján lehet.
Egyébként meg suttyóság netovábbja, amikor valaki még egy natúr gameplayt is másoktól lop. Nem mondom, hogy boldog lennék tőle, de nem roskadnék magamba, ha a (kommentár nélküli) videóimat máshol látnám viszont. Ha valakinek még arra sem futja, hogy játsszon... Én eleve azért csinálom, mert szeretek játszani.
"Pont ez a baj, hogy szerintem így szabálytalan."
Bocsi, de nem teljesen világos, hogy mire vonatkozott. A kommentár nélküli gameplay videókra? Abban ugyanis nincs semmi szabálytalan. Sehol nincs előírva, hogy kötelező saját hangnak szerepelni a videókban. Annyi a kikötés, hogy a te szellemi terméked legyen. Jogi rételemben maga a gameplay a szellemi termék ebben az esetben, te pedig annak az előállítója vagy. Ha felmerülne az a gondolat, hogy mi van, ha más letölti, beleszerkeszt, majd felnyom téged, hogy te loptad tőle, nos... te töltötted fel előbb, szóval...
Kicsit más téma, de láttam múltkor egy olyan videót, hogy "24 hours of nothing". Fekete kép 24 órán át. Abban sincs semmi szabálytalan... (Az más kérdés, hogy gyakorlati értelemben mennyire tekinthető tartalomnak. :D)
#5 "a bevétel szintén sok dologtól függ. Hányan nézték TELJSEN végig a videót"
Technikailag attól pont nem. Az számít, hogy hányan, és honnan kattintottak a reklámokra.
#8 én úgy tudom, hogy már az is beleszámít a teljes statisztikába, hogy mennyi pénzt utal ki a Google, hogy hányan nézték teljesen végig az adott videót.
Ezt egy olyan ismerősöm mondta nemrég, aki majdhogynem ebből él.
1. Teljes mértekben szabályos.
2. Lehet vele pénzt keresni.
3. Te nem fogsz vele pénzt keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!