Magyarországi IP-vel, magyar tartózkodással van értelme külföldi(angol nyelvű) közönséget célozni videókkal kezdőként?
Az IP címed és a tartózkodási helyed mennyire releváns a célzás szempontjából?
Semennyire.
ezt jó tudni, köszi!
Csak mert tiktokon például így van
Szerintem is algoritmus-függő, a kereső is körülbelüli tartózkodási hely alapján dobja ki az ajánlott tartalmakat, videókat... Például Ausztriában országhatár közelében már osztrák tartalmakat stb...
Szerintem nagyon is számít az IP a targetálás szempontjából.
Az algoritmus addig szelektál tartózkodási hely alapján, amíg nem tudja meghatározni az érdeklődési köröd, onnantól nem. Azaz minél több mindent tud rólad, annál kevésbé számít, hogy hol vagy.
Ha már tudja rólad, hogy milyen nyelvű vagy, akkor az felülírja a tartózkodási helyet, az érdeklődési köröd pedig felülírja mindezeket.
Mondjuk egy brit embernél, akit jellemzően a gamer csatornák érdeklik, teljesen mindegy, hogy magyar, ruszki vagy kínai ember csatornája, de fel fogja dobni neki az algoritmus.
Én jártam egy rövid social media tanfolyamra, ott többek közt ilyeneket tanultunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!