A Creative Commons videókkal, zenékkel lehet pénzt keresni youtubeon?
Alkalmas bevételszerzésre a Creative Commons elemekből összeállított videó youtubeon?
Mert ugye másnak a cuccait nem lehet felhasználni, de ezek konkrétan újrafelhasználásra vannak.
De ez sem a sajátom, de attól még oké?
Van valakinek tapasztalata erről?
#1 szerintem arra gondolt, hogy CC zenét tesz a saját videóiba, nem hogy csak a CC zenéből áll a videó.
Kérdező: CC zenét használhatsz, viszont azzal vigyázz, hogy nem feltétlenül biztos, hogy ha valahol CC-ként közzétesznek egy zenét, az tényleg CC és nem csak állítják róla. Egy csomó féle tartalom megosztó oldalra bárki bármit feltölthet és az oldal nem feltétlenül ellenőrzi, ahogy felelősséget sem vállal érte, hogy tényleg a jogtulajdonos töltötte fel és az tényleg felhasználható.
A YouTube Audio Libraryban található zenéket biztosan használhatod probléma nélkül - de csak a YouTube-on. Én pl. már többször belefutottam, hogy Instagram letiltott videót, amiben YouTube Audio Library-ban elérhető zene volt, mert valaki más videója alatt is az volt...
Van egy csomó féle fizetős zene oldal, ahonnan videókban használható zenéket lehet pénzért letölteni, ezekkel viszont vigyázz, mert általában csak addig használhatod a zenéket, amíg fizeted a tagdíjat. Ha már publikáltad a videót, akkor maradhat benne a zene, de ha lejárt a tagságod, utána már nem publikálhatsz tőlük letöltött zenével videót, mert tiltani fogják. És mások videóból se akard az ilyen zenéket felhasználni, mert ugyanúgy le fogják nálad tiltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!