Mit tehetek ha az internet szolgáltató belenyúl a programba és utána súlyos ezrekért jön kijavítani.Nagyon átlátszó trükk,de sajnos ez van?
"de majd a hatóság rendet tesz mielótt az ilyen lehúzások nagyon elterjednek!!!" 1994 óta van otthon Internetem (eleinte csak egyetemi volt, mert akkor még lakossági nem is volt, és 1998 óta van lakossáig internetem) de ilyennel még soha nem találkoztam. Ott valami egyéb gond van főleg a toronyban. Amit írtak, hogy a rengeteg innen-onnan letöltött program, vírus, "cuki videó" (ami terjeszti a vírusokat). És ettől megborul a gép. Majd "nem működik az internet" (mert annyi agya már nincs, hogy felfogja, hogy nem az internettel van baj, hanem azzal, hogy a gépén több a vírus mint ahány vízmolekula van a Csendes Óceánban), kihívja a szolgáltatót aki nyilván jó pénzért "rendbe rakja". Aztán kezdődik előlről. Ezer ilyen esetet ismerünk.
És miután annyira ostoba, hogy fel se ismeri, hogy mi a hiba nyígik mint az a bizony fk. És azt sem fogja fel,h ogy rengeteg vírus szolgáltatónak, postának, csomagküldőnek stb. álcázza magát. De azt, hogy mire kattint meg mit olvas azt már képtelen felfogni. Én is naponta több tucat levelet kapok a "szolgáltatótól" de jobban megnézve egyik sem tőlük jön, hanem vírusok amiket a hasonló gigantikus tudásúak megnyitnak és máris terjednek.
Ez nem a szolgáltató hibája, hanem ott a toronyban van baj. És főleg a totális hozzá nem értéssel, és a mindenre kattintunk ami mozog hozzá állással. A szolgáltató meg jól teszi, hogy az ilyen felesleges kiszállásokat kiszámlázza. Ne,h ogy már én fizessem meg azt, hogy Te nem értesz hozzá és állandóan oda rohangál a szolgáltató szakembere vírust írtani meg életre piszkálni a roncs számítógépet.
1998 óta amióta van lakossági internetem (tehát ez 24 év) talán ha 5 esetben kellett a szolgáltatót kihívjam. Ebből 2 villámcsapás után, 3 eset meg a szolgáltatói eszköz meghibásodása volt. Soha semmit nem számlázott nekem feleslegesen a szolgáltató. És nagyon sok szolgáltatónál voltam, mert ez idő alatt legalább egy tucat alkalommal költöztem.
Cserélj szolgáltatót.
Akik azt hiszik hogy a szolgáltatók nem nyúlkálnak bele a router, és a set-up box szoftverébe, azok tévednek.
Velem is megtörtént hogy nem tudtam rendesen netezni mert belassult, az IP TV hol működött, hol nem.
Felhívtam őket, és az ügyfélszolgálatos srác rendes volt. Leszedte a frissítést a router-ről, visszapakolta a régit, és újra-indította.
És igen, mindezt távolról anélkül, hogy én bármit is csináltam volna. Azóta megint a régi.
"Akik azt hiszik hogy a szolgáltatók nem nyúlkálnak bele a router, és a set-up box szoftverébe, azok tévednek."
Senki sem állított ilyet. Ráadásul ha nem tűnt volna fel, egyáltalán nem erről van szó.
ludicrousSpeed-nek:
Mi nem tűnt fel?
Én lexarom hogy a kommentelők miket kombinálnak, én a kérdező válaszait olvastam, vázze!
És arról nem tehetek hogy te azt hiszed, hogy a te agyszüleményed az alfa és az omega egyidejűleg.
Szakadj le.
#32: Az más dolog.
A szolgáltató által telepített, modemmel egybeépített router, illetve a set top box a szolgáltató tulajdona, azt ők kezelik (mivel van hozzáférésük), frissítik az eszközök gyártóitól származó biztonsági és funkcióbeli frissítéseket hibajavításokat. Mivel ezek frissítése az Ő hatáskörük és érdekük, ezért nem terhelnek/terhelhetnek díjat az előfizetőre.
A saját magad által a szolgáltatói eszköz mögé telepített routerhez/elérési ponthoz/egyéb eszközhöz a szolgáltatónak semmi köze, nem tud hozzáférni (hacsak nem kéred meg őket, nem adsz erre nekik engedélyt).
#35-nek:
Akkor te nem Flipes vagy igaz? XD
MINDEN a szolgáltató TULAJDONA, te csak bérled.
Nem hogy a set-up boxot, de még a qrva távirányítót is!
"Mi nem tűnt fel?"
Az, hogy nem a router és a STB firmware frissítéseiről beszélünk.
"MINDEN a szolgáltató TULAJDONA, te csak bérled.
Nem hogy a set-up boxot, de még a qrva távirányítót is!"
Ez pedig úgy jön a képbe, hogy...?
Kérdezőnek:
Egyet érte veled. Itt tényleg nagy bajok vannak a fejekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!