Csak én vagyok ezzel a dologgal kapcsolatban megsavanyodva, vagy mások szerint is proli dolog facebookra kirakni, hogy meghalt egy hozzátartozónk?
Jogos is, és nem is. A magánélet ilyen szintű kiteregetése túlzó, és közben mégis benne van az, hogy a Facebook lett a fő információforrás is, ez pedig az ismerősi kör számára közérdeklődésre okot adó "hír". Ennek a módjába lehet belekötni, mert ezt lehet tényszerűen is közölni, és parádézni is vele.
Nem vagyunk egyformák, én máshol húzom meg a proli határt: olyan ember(ek) halálával foglalkozni, akihez semmi közöd, de kirakatba rakod az érzelmeidet hogy más is jól nézze meg. Látványosan gyászolni egy hírességet, megosztani egy meghalt zenész számait, a királynő képét, kirakni profilképnek a francia zászlót, Je Suis Charlie és hasonlók.
Akkor már hírességet látványosan gyászolni sokkal értelmesebb a Facebook-on, mert arról mindenki hallott, abban lehet valami közös.
Hozzátartozó halálhírét csak azokkal kéne közölni, akik ismerték, akikre tartozik.
Nekem nincs ezzel semmi bajom. Régen újságokban a gyászjelentés rovatban tették ezeket közzé. A közeli ismerősöket, rokonok még csak-csak tudja az ember személyesen értesíteni. De az illető barátait, volt kollégáit, volt iskolatársakat, stb. nem biztos hogy eléred személyesen. Mert még ha közeli hozzátartozód is hunyt el, nem biztos, hogy te személyesen ismersz ezek közül mindenkit. De azért nem árt értesíteni őket.
Szóval régen erre volt az újság, ma meg az internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!