Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Működne az alábbi ábra? Két...

Működne az alábbi ábra? Két catv optikai adó és egy optikai vevő?

Figyelt kérdés

[link]

Az lenne a cél, hogy a tv vegye mindkét modulator adását.

#modulátor #optikai kábel #optikai hálózat #catv optical transmitter #dvb-t modulator #catv optikai receiver
2022. dec. 11. 15:49
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

"Lényegtelen, hogy a képen hol van a modulátor, elvezeted oda a kábelét."

Nem lényegtelen, mert abba a szobában ahol a modulátor van, oda csak egy koax kábel megy, és arra van kötve a modulátor és a pc tv tuner. Tehát ott van mégegy splitter. És azt még nem is mondtam, hogy a modulátort néha átvisszük a másik szobába, tehát úgy kéne megoldani, hogy a koax hálózat bármelyik végpontjára rákötjük, működjön.

2022. dec. 12. 14:27
 22/47 A kérdező kommentje:
Meg gondoltam rá hogy lenne mégegy modulátor, a másik házban.
2022. dec. 12. 14:30
 23/47 A kérdező kommentje:
Valószínűleg a koax légkábel lesz a megoldás, remélem nem csap bele a villám.
2022. dec. 12. 15:15
 24/47 anonim ***** válasza:

"Nem lényegtelen, mert abba a szobában ahol a modulátor van, oda csak egy koax kábel megy, és arra van kötve a modulátor és a pc tv tuner"

De - mégegyszer kihangsúlyozva - lényegtelen.

Az általam közölt ábra, csak a logikai felépítést vázolja fel az általad közölt ábra alapján. Hogy fizikailag hogyan oldod meg, az más kérdés.

"És azt még nem is mondtam, hogy a modulátort néha átvisszük a másik szobába, tehát úgy kéne megoldani, hogy a koax hálózat bármelyik végpontjára rákötjük, működjön."

Ha a 2. épületben levő osztók két irányúak, és a multiplexerek csak a bemeneteken szűrnek (szóval az általam közölt ábrán az 1310 nm-es vevőtől jövő ágnál csak a DVB-T antenna sávját engedi át, az 1550 nm-es optikai adóra menő, osztótól jövő ág meg a DVB-T modulátor sávját engedi át), akkor elvileg a "lenti", TV-k irányába menő osztóba is beköthető lenne a modulátort.

"Meg gondoltam rá hogy lenne mégegy modulátor, a másik házban."

Újfent: a multiplexer szűrésén áll vagy bukik a dolog.

De az összevissza analóg koaxos kötözgetések helyett - amik csak további problémákat hoznak - én egy ilyen komplex hálózatnál szvsz. erősen elgondolkodnék az Ethernet hálózatra (csavart érpár + optika az épületek között) való váltáson.

Így a hálózat bármelyik pontján lehet adást generálni illetve venni (ha a TV nem tud streamelt adást venni, akkor TV-okosító kell), nem kell a multiplexerek frekvenciatartományaival meg 4 osztóval vacakolni, elég lenne egy-egy switch a két épületben.

2022. dec. 12. 15:19
 25/47 A kérdező kommentje:
Utp hálózat van a 2. házban. De gondoltam rá hogy az optikai kábelen át lehetne vinni az internetet a másik házba is, de ahhoz is multiplexer kell.
2022. dec. 12. 20:31
 26/47 anonim ***** válasza:
#25: Multiplexer csak akkor kell, ha egy szálon több hullámhosszúságú jelet - akár mind a két irányban - akarsz átvinni. Két szálas optikai kábel esetén egyik lehet az egyik irány/hullámhossz, a másik meg a másik - akkor megúszható a multiplexelés.
2022. dec. 12. 20:43
 27/47 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy egyszálas optikai kábel van. De úgysem képesek streamet venni a tv-k.
2022. dec. 13. 11:20
 28/47 anonim ***** válasza:

"Az a gond hogy egyszálas optikai kábel van."

Hát az gond. Ha mindkét irányba akarsz forgalmazni, akkor vagy kétirányú multiplexelés kell, vagy kétszálas optika.

"De úgysem képesek streamet venni a tv-k."

Pedig ha a hálózat bármely pontjáról akarsz műsort szórni (illetve venni), és nem akarsz mindenféle analóg szűrőkkel, multiplexerekel, osztókkal vacakolni, akkor a digitális műsorszórás lehetne a megoldás (pláne, hogy összeboronálható az Internet-eléréssel, vagy egyéb belső hálózati dolgokkal - fájlmegosztás, NAS, otthonautomatizálás, biztonsági rendszer, stb...). Persze ehhez a TV-khez szükségesek TV-okosító eszközök.

2022. dec. 13. 11:35
 29/47 A kérdező kommentje:
Hát ha már úgyis kábelezni kell akkor egyszerűbb ha koax-ot húzok. És az optika meg jó lesz az internetnek.
2022. dec. 13. 12:11
 30/47 A kérdező kommentje:
Mármint koax légkábel
2022. dec. 13. 12:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!